Απογοήτευση επικρατεί στην Πορτογαλία, δύο ημέρες μετά την ισοπαλία στην έδρα της Δανίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Παρότι η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ έχασε μια σημαντική ευκαιρία απέναντι στους Δανούς, ο Τύπος της χώρας ελπίζει και θεωρεί ότι υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες να προκριθεί η ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ 2010. Στο επίκεντρο των δημοσιογράφων της ιβηρικής χερσονήσου βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η «Diario de Noticias» παραπονιέται για την αλλαγή του συστήματος. Τώρα, οι Πορτογάλοι αγωνίζονται με 4-4-2, αντί του 4-3-3 που συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα προηγούμενα χρόνια ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Από την πλευρά της, η «Record» αναφέρει: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο Κεϊρόζ συνεχίζει τη δουλειά του Σκολάρι». Όσο για τον μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, γράφει ότι «μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα. Οι φίλαθλοι της ομάδας δεν έχουν χάσει την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στην ποιότητά του, ώστε η χώρα να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube