Δύσκολα θα βρεθεί και φέτος ομάδα να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Πόρτο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Οι «δράκοι» νίκησαν με 2-0 την Πάκος Φερέιρα, στον τελικό του Σούπερ Καπ της χώρας που διεξήχθη στο «Μουνισιπάλ» του Αβέιρο και έδειξαν τα «δόντια» τους στους επίδοξους «μνηστήρες» του τίτλου και, ειδικά, στην ανανεωμένη Μπενφίκα. Αυτό ήταν το 16ο τρόπαιο για τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον θεσμό. Σκόρερ των νικητών ήταν ο Φαρίας στο 59’ και ο Μπρούνο Αλβες στο 89’. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Ο Φερνάντο Μπελούτσι ξεκίνησε βασικός, όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και, μάλιστα, τη θέση του πήρε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος.


ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ: Κάσιο, Φιλίπε Ανουκιανσάο (65’ Καρλίτος), Ρικάρντο, Οζέια (82’ Κοέλιο), Κέλι, Ζορζίνιο, Λεονέλ Ολίμπιο, Πεντρίνια (69’ Γουίλιαμ), Μπαϊάνο, Ρομέου Τόρες, Κριστιάνο

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Αλβαρο Περέιρα, Μπελούτσι (46’ Φαρίας), Μεϊρέλες (89’ Γκουαρίν), Μαριάνο, Χουλκ, Βαρέλα (74’ Τόμας Κόστα)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube