Ίσως η Ιταλία δε δώσει το «παρών» στο φετινό Ευρωμπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Γαλλία επικράτησε με 80-77 των «ατζούρι» στο Κάλιαρι στην παράταση (κ.α. 66-66), στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δεύτερου ομίλου του έξτρα προκριματικού γύρου για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Έτσι, οι «τρικολόρ» έκαναν το σημαντικότερο βήμα που οδηγεί στην πρώτη θέση του γκρουπ και, παράλληλα, στον τελικό αυτής της φάσης.
Αντίθετα, οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να «ρεφάρουν» μέσα στην έδρα της αντιπάλου τους, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι, έστω και χωρίς τον Τόνι Πάρκερ στη σύνθεσή τους, βρήκαν τις επιθετικές επιλογές στα πρόσωπα των Μπατούμ και Φ.Πιετρούς, που σημείωσαν από 20 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντιό, που σημείωσε 15. Από τους "ατζούρι" κράτησε τα προσχήματα ο Μπελινέλι με 26.


ΙΤΑΛΙΑ: Μαντσινέλι 6, Σοράνια 6, Ποέτα 3, Βιτάλι 6, Ντατόμε 2, Τζίλι 13, Μπελινέλι 26, Κουζίν 5, Μπαρνιάνι 10

ΓΑΛΛΙΑ: Ντιότ 4, Μπατούμ 20, Πετρό 2, Κοφί 3, Ζανό 5, Φ. Πιετρούς 20, Ντε Κολό 7, Ντιό 15, Τουριάφ 4


Οσον αφορά τον πρώτο όμιλο, η Βοσνία επικράτησε της Πορτογαλίας με 62-56 μέσα στη Λισαβώνα και πήρε μια σημαντική νίκη. Οι Βαλκάνιοι κατάφεραν να αποκτήσουν μια μονοψήφια διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και τη κράτησαν σταθερά μέχρι το τέλος. Ετσι, απέκτησαν το προβάδισμα για την πρώτη θέση του γκρουπ και την πρόκριση στον τελικό των προκριματικών. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντέντοβιτς με 15 και Βάρντα με 14 πόντους. Από τους Ιβηρες, ξεχώρισε ο Κοέλιο με 17 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube