Τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία πήρε ο Ατρόμητος, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι του επί γερμανικού εδάφους. Η ομάδα του Περιστερίου πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και, με σκόρερ τους Περόνε στο 20’ και Αποστολόπουλο στο 87’, πήρε μια -σχετικά άνετη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- νίκη επί των Αράβων.

Ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια με την εμφάνισή του στις πολύ καλές εντυπώσεις των προηγούμενων δύο φιλικών, ενώ ξεχωριστή αναφορά από το σημερινό παιχνίδι πρέπει να γίνει και στη συμμετοχή του 15χρονου Βασίλη Καραγκούνη, που πέρασε αλλαγή στο 57’.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε μια αρκετά «σκληρή» ομάδα, χωρίς, ωστόσο, πέραν του πρώτου γκολ, να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη υποψία φάσης σημειώθηκε στο 3’, με την μπάλα έπειτα από κεφαλιά του Νάστου σε φάουλ του Μαρίνου να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Αλ Αχλί.

Στο 20’, ωστόσο, ο Ατρόμητος βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ, ο Νάστος σούταρε και στην πορεία της μπάλας που πήγαινε άουτ, παρεμβλήθηκε ο Περόνε, που την έστειλε στα δίχτυα (1-0). Στο 43’ ο σκόρερ ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους, με τον Καλαντζή να παίρνει τη θέση του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος "ανέβασε" την απόδοσή του και δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ, το οποίο και κατάφερε τελικά να πετύχει λίγο πριν τη λήξη.

Στο 48’ από σέντρα του Καλαντζή, το σουτ του Σαρμιέντο βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ, ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, από σέντρα του Θανάση Καραγκούνη, η κεφαλιά του Ρε πέρασε άουτ.

Στο 62΄ φάουλ του Ολιβέιρα από 35 μέτρα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αλ Αχλί και στο 76’ σουτ του Νάστου πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εκτέλεση φαουλ του Καραλή στο 83’ πήγε συστημένη στον Καλαντζή, η κεφαλιά του οποίου από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Στο 87’ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ατρόμητο, όταν ο Καραλής εκτέλεσε κόρνερ και ο Αποστολόπουλος, που πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε τον αγώνα με την ακόλουθη ενδεκάδα:

Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Μαρίνος, Ολιβέιρα, Νάστος, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος, Περόνε (43’ Καλαντζής), Πόποβιτς, Φαβάλι.

Στο 46’ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Μελισσάς, Θανάσης Καραγκούνης, Ρες, Καραλή αντί των Μαρίνου, Τάτου, Φαβάλι και Πόποβιτς αντίστοιχα.

Στο 51’ τραυματίστηκε ο Μελισσάς και αντικαταστάθηκε από τον Αποστολόπουλο. Στο 57’ ο Βασίλης Καραγκούνης αντικατέστησε τον Κουτσόπουλο και στο 70’ οι Βάσι, Μασάρα, Κόρμπος αντικατέστησαν τους Ολιβέιρα, Νάστο και Σαρμιέντο αντίστοιχα.

Μετά τη λήξη του αγώνα, που διεξήχθη έγινε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στο Bad Nauheim, ο Γιώργος Δώνης έκανε δηλώσεις, στις οποίες φάνηκε αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση και την προσαρμογή της ομάδας στις απαιτήσεις του.

«Το σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι να κοιτάμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία. Είναι, πάντως, φανερό ότι έχουμε προσαρμοστεί αρκετά σε αυτά που ζητάω και, παρά το γεγονός ότι είμαστε ταλαιπωρημένοι από τη σκληρή δουλειά, συμπεριφερόμαστε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο», σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον 15χρονο Καραγκούνη, λέγοντας πως «Ο Βασίλης είχε άγχος, όμως συμπεριφέρεται σαν πολύ ώριμος ποδοσφαιριστής και όχι σαν 15χρονος».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube