Ο «baby Shaq Junior» και η παρέα του κατέκτησαν το τέταρτο τρόπαιο Unibasket στην ιστορία του θεσμού

Έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος N Joy Unibasket 2009 την περασμένη Τετάρτη 8 Ιουλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στο Παγκράτι σε μια όμορφη τελετή με πολλά events και εκπλήξεις, για το φίλαθλο κοινό όλης της Αττικής. Στο πλαίσιο του τελικού του θεσμού, στον οποίο για ακόμα μία χρονιά βασικοί χορηγοί ήταν ο Nova Sport – Fm 94,6 και η SportDay, αναμετρήθηκαν οι δυο κατά γενική ομολογία καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Οι L.A Shakers από τη μία πλευρά, και τα Παλτά από την άλλη, συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να αποζημιώσουν το φίλαθλο κοινό της Αττικής που αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες, και βρέθηκε στο κλειστό του Παγκρατίου. Τελικό αποτέλεσμα 69-60 υπέρ της ομάδας του Αλέξανδρου Σχορτσιανίτη (σ.σ αδερφός του Σοφοκλή), η οποία εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ατομικές ικανότητες των παικτών της, καθώς επίσης και την ομοιογένεια του συνόλου της. Οι L.A Shakers, κατέκτησαν δίκαια λοιπόν το τρόπαιο του Unibasket 2009 – το τέταρτο στην ιστορία του θεσμού- και άφησαν τα Παλτά, με την πικρή γεύση της δεύτερης θέσης, σε μια βραδιά ωστόσο, που δεν περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο στον τελικό. Πριν την έναρξή, αλλά και στην ανάπαυλα του, διεξήχθη αγώνας All Star Game, μεταξύ των καλυτέρων παικτών του Unibasket, ενώ το κοινό ξεσηκώθηκε πραγματικά, κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών τριπόντων και καρφωμάτων.

Ήταν ένας τελικός με άρωμα Α1, καθώς στην ομάδα των δευτεραθλητών, αγωνίστηκαν δύο παίκτες οι οποίοι την σαιζόν που μας πέρασε, βρίσκονταν στο ρόστερ της Ολύμπια Λάρισας. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Σιγκούνα και Βασίλη Γιαννουλάκο, η παρουσία των οποίων, ενίσχυσε το πρεστίζ της διοργάνωσης και κατέστησε σε όλους σαφές πως, η μεθοδευμένη προώθηση και διεξαγωγή τέτοιων τουρνουά, φέρνουν τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού μάλιστα, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, δήλωσε αποκλειστικά στο Nova Sport-Fm, το οριστικό του διαζύγιο με τη θεσσαλική ομάδα, ενώ μας αποκάλυψε πως την τρέχουσα περίοδο, δοκιμάζεται στην ACB Liga και πιο συγκεκριμένα την ομάδα της Μπιλμπάο, προκειμένου να αποτελέσει το επόμενο βήμα της καριέρας του. «Θα ‘ναι για μένα πολύ όμορφο να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα όπως το ισπανικό» δήλωσε σχετικά ο νεαρός άσος. Από την πλευρά των νικητών, τόσο ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης, όσο και Πάνος Μαγιντόμπε (ο οποίος ανακηρύχθηκε και MVP της διοργάνωσης), έκαναν λόγο για μια πολύ ποιοτική πρωτοβουλία, η οποία φέρνει τα παιδιά αλλά και όλους τους πολίτες κοντά στον αθλητισμό, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, αναδείχθηκε ο Στέλιος Παπαδάκης, παίκτης των L.A Shakers.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης, ήταν η εταιρεία ΦΑΓΕ και το N’JOY και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της επιχείρησης, έδωσαν το δικό τους στίγμα για το πρωτάθλημα: «Ήταν μία γιορτή για το μπάσκετ. Μακάρι στο μέλλον να έχουμε περισσότερες παρόμοιες διοργανώσεις. Το σίγουρο είναι πως η ΦΑΓΕ και το N’JOY, θα είναι εκεί για να στηρίξουν ενεργά παρόμοια εγχειρήματα». Στο κλείσιμο της βραδιάς, δηλώσεις μας παραχώρησε και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, εκ των διοργανωτών του τουρνουά. «Ήταν η τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του N Joy Unibasket. Έλαβαν μέρος εξήντα ομάδες από όλη την Αττική, ωστόσο ευελπιστούμε πως μελλοντικά θα επεκταθεί στην ελληνική επαρχία, τα νησιά και γιατί όχι και την Κύπρο. Προτεραιότητά μας, είναι η ανάδειξη του αθλήματος σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε κάθε χρόνο ένα βήμα πιο μπροστά στην ποιότητα. Και θα τα καταφέρουμε…


Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube