Είναι η πιο παραδοσιακή διοργάνωση Grand Slam, με τους περισσότερους κανόνες και κανονισμούς σχετικά με το τι μπορούν να φορούν οι αθλητές όταν αγωνίζονται πάνω στο χορτάρι των τιμημένων γηπέδων της. Ωστόσο, ο κανόνας του Wimbledon για τη χρήση μόνο λευκών ενδυμάτων δεν αποτελεί εμπόδιο για τους σχεδιαστές της Nike – αντιθέτως, αποτελεί μια ευκαιρία να καινοτομήσουν όσον αφορά τα υφάσματα και τα περιγράμματα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά που φόρεσαν οι σημαντικοί αθλητές της Nike στο φετινό τουρνουά.

Το λιτό, κλασικό στυλ του ROGER FEDERER ταιριάζει ιδανικά με την παραδοσιακή εικόνα και αίσθηση του Wimbledon. Ο Federer συμμετείχε σε αυτό το τουρνουά του Wimbledon έχοντας την ευκαιρία να καταρρίψει το αξεπέραστο ρεκόρ του Pete Sampras με τις 15 νίκες στο Grand Slam.

-Το μπλουζάκι πόλο του Roger είναι κατασκευασμένο από τεχνητό ύφασμα Dri-FIT που απορροφά την υγρασία

-Ένα ανάγλυφο μοτίβο ψαροκόκαλο δημιουργεί στο μπλουζάκι του Roger ένα εφέ που το κάνει να μοιάζει σαν να είναι κατασκευασμένο από γυαλιστερό υλικό, αναδεικνύοντας πολλές λεπτομέρειες όταν το βλέπει κανείς από κοντά

-Το χρυσό μονόγραμμα-λογότυπο "RF" του Roger βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα κουμπιά στο πόλο

-Το χρυσό, το διακριτικό χρώμα-υπογραφή του Roger στο Wimbledon, έχει ενσωματωθεί στη συνολική όψη εμπλουτίζοντας τη λευκή παλέτα του Wimbledon. Μια διακοσμητική λωρίδα κατά μήκος του παντελονιού και γύρω από το γιακά εξασφαλίζει το εφέ ενός κομψού περιγράμματος χωρίς βαριά, δύσκαμπτα υλικά

-Το Jacket προθέρμανσης του Roger είναι εμπνευσμένο από ένα jacket της Nike Sportswear, το Μ-65. Είναι μια σύγχρονη έκδοση ενός κλασικού στρατιωτικού περιγράμματος από το 1965. Η περίπλοκη κατασκευή στο χέρι και οι ανάγλυφες γλώσσες στα φερμουάρ χαρίζουν στον Roger μια λιτή όψη χαμηλών τόνων καθώς μπαίνει και βγαίνει από το γήπεδο.

-Το σετ των ενδυμάτων του Roger στο Wimbledon συμπληρώνεται από ένα γιλέκο που εξασφαλίζει τον συνδυασμό των χρωμάτων και από ένα παντελόνι – αυτά μπορούν να φοριούνται με διάφορους τρόπους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Και τα δύο ενδύματα είναι κατασκευασμένα με την τεχνολογία Dri-FIT της Nike, η οποία απορροφά την υγρασία απομακρύνοντάς την από το δέρμα.


Σχόλια της Διευθύντριας του Τμήματος Σχεδιασμού Εξοπλισμού Τένις της Nike, Janice Lucina, για τον Roger Federer:
"Αυτή τη χρονιά αντλήσαμε έμπνευση από ένα jacket της Nike Sportswear, το Μ-65. Αυτό το σύγχρονο κομμάτι είναι λεπτοδουλεμένο στο χέρι και περιλαμβάνει ανάγλυφες γλώσσες στα φερμουάρ και ποιοτικά διακοσμητικά στοιχεία σε διάφορα σημεία του ώστε να χαρίζει στον Roger μια λιτή όψη χαμηλών τόνων καθώς μπαίνει στο γήπεδο."

"Υπάρχει επίσης ένα γιλέκο που εξασφαλίζει τον σωστό συνδυασμό των χρωμάτων και ένα παντελόνι – δυο κομμάτια που μπορούσε να φορά ο Roger με διάφορους τρόπους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Τα κομμάτια αυτά έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από τους αγώνες του, καθώς διαθέτουν ύφασμα τεχνολογίας Dri-FIT το οποίο δροσίζει το σώμα και απορροφά τον ιδρώτα απομακρύνοντάς τον από το δέρμα."

"Για το γήπεδο, το μπλουζάκι πόλο είναι επίσης κατασκευασμένο από υφάσματα Dri-FIT με φίνα ανάγλυφη υφή ψαροκόκαλο και διαθέτει χρυσό μονόγραμμα-λογότυπο "RF". Το διακριτικό χρώμα-υπογραφή του Roger στο Wimbledon ήταν ανέκαθεν το χρυσό, οπότε συνεχίσαμε αυτή την παράδοση και ανανεώσαμε τη συνολική όψη των ενδυμάτων με μια απλή διακοσμητική λωρίδα κατά μήκος του σορτς και γύρω από το γιακά – έτσι τα ενδύματα συνεχίζουν να δείχνουν κομψά ραμμένα χωρίς να χρειάζονται βαριά, δύσκαμπτα υλικά
."

"Η υφή σχήματος ψαροκόκαλου είναι κατάλληλη για παραδοσιακά ανδρικά ενδύματα, για ειδικά ενδυματολογικά διακοσμητικά στοιχεία, για κοστούμια επί παραγγελία και για κλασικά υφάσματα ανδρικών ενδυμάτων."

Η Nike για τις γυναίκες του Wimbledon

Η MARIA SHARAPOVA είναι μια αθλήτρια που ασχολείται στενά με τη σχεδίαση και δημιουργία των ενδυμάτων και αξεσουάρ επιδόσεων που φορά. Μεταδίδει ένα πάθος για τη λεπτομέρεια και για τα κομψά σχέδια σε κάθε συνεργασία της με την ομάδα σχεδιασμού της Nike. Ο στόχος: Να επιτύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην αισθητική ελκυστικότητα και τις άψογες επιδόσεις.

-Το τεχνητό ελαστικό ύφασμα Dri-FIT της Nike επιτρέπει στο φόρεμα της Maria να κινείται και να τεντώνεται άνετα, απομακρύνοντας παράλληλα τον ιδρώτα από το δέρμα.

-Έχουν συνδυαστεί διάφορες υφές και φάσες σε διάφορα σχήματα για να δημιουργήσουν όγκο στο κάτω άκρο του φορέματος, επιτρέποντάς της έτσι να κινεί καλύτερα το σώμα της και με μεγαλύτερη ευκολία τα πόδια της.

-Η κατασκευή χωρίς ραφές του σορτς και της πλάτης του φορέματος μειώνει την τριβή με το δέρμα και εξαλείφει τα πλεονάζοντα και ογκώδη στριφώματα.

-Το jacket προθέρμανσης της Maria έχει αυστηρό στρατιωτικό κόψιμο Old World Russia (Παλαιά Ρωσία), αντισταθμίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο το ελεύθερο σχήμα του φορέματος.

Η SERENA WILLIAMS έχει ένα αποκλειστικά δικό της στυλ. Η απαράμιλλη δύναμή της στο γήπεδο εξισορροπείται με το εντυπωσιακά μοντέρνο σχέδιο όλων των ενδυμάτων που φορά.

-Το κομμάτι επίδειξης στο σύνολο που φορά η Serena στο γήπεδο είναι η νέα της καμπαρτίνα με επωμίδες. Την περασμένη χρονιά, η Serena παρουσίασε για πρώτη φορά μια καμπαρτίνα στο Wimbledon και αυτή τη σαιζόν η Nike την ανασχεδίασε δίνοντάς της μια όψη που θυμίζει ελαφρώς το παραδοσιακό Αγγλικό Macintosh.

-Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν ένα σταυρωτό πέτο εμπρός και ριχτές φάσες στην πλάτη, εμπνευσμένες από τα Αγγλικά Mac, οι οποίες επιτρέπουν επίσης την αποβολή της θερμότητας κατά την προθέρμανση.

-Η καμπαρτίνα μπορεί να προσαρμοστεί και η κάτω ποδιά είναι αποσπώμενη. Η Serena τη φορά με δύο διαφορετικούς τρόπους: με ένα μακρύ μαντήλι-ποδόγυρο για να κρύβει το φόρεμα που φορά από κάτω καθώς και σαν κοντό μπουφάν σε στυλ μοτοσικλετιστή. Την καμπαρτίνα την φορούσε μπαίνοντας και βγαίνοντας από το γήπεδο καθώς και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσής της πριν από τους αγώνες.

-Το φόρεμα της Serena είναι ραμμένο με απόλυτα διακριτικό τρόπο. Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, αλλά, αν το δει κανείς από κοντά, έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στη λεπτομέρεια. Υπάρχουν ραφές με ράχη στρατηγικά τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ώστε να εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή. Η ριχτή μέση κάνει το κορμί να φαίνεται μακρύτερο και ο ποδόγυρος στο κάτω μέρος διαθέτει βαρίδι με δικτυωτές πιέτες στην πλάτη του φορέματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube