Μετά από τους συγκλονιστικούς προημιτελικούς, σειρά είχαν οι ημιτελικοί του Ν’JOY UNI-Basket. Με αγωνία περιμέναμε όλοι, τα δύο αυτά συγκλονιστικά παιχνίδια, που θα καθορίσουν ποιές θα είναι οι ομάδες του μεγάλου τελικού της φετινής διοργάνωσης. L.A. Shakers εναντίον Phoenix Moons (ΣΗΜΕΡΑ - Πέμπτη 2/7/2009, 15.00 η ώρα, γήπεδο Μετς) και Παλτά εναντίον Γεράκια με την αρμάδα του Αλέξανδρου Σιγκούνα να έχει μόλις εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια ΤΕΛΙΚΟΥ.

Εξάλλου, αν κρίνουμε από την ένταση, το πάθος και το θέαμα των προημιτελικών και του πρώτου ημιτελικού, δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ αισιόδοξοι και για το επίπεδο των εναπομείναντων αγώνων. Το ματς της χρονιάς και ίσως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδας των L.A. Shakers και της ομάδας Χάρακες στα προημιτελικά. Οι Χάρακες σίγουρα μια από τις καλύτερες ομάδες του N/JOY Unibasket με παίχτες που κοσμούν τα γήπεδα υψηλών κατηγοριών κληρώθηκαν αντιμέτωποι με τους φιλόδοξους και επίσης πολύ καλούς L.A. Shakers.

To αποτέλεσμα ήταν ένα θεαματικό και γρήγορο παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι τελικός και η έκβαση του οποίου του κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 30 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 104-104 (!), η μπάλα άλλαξε δύο φορές κατοχή για να βρεθεί τελικά 3 δεύτερα πριν το τέλος στα χέρια του Παπαδάκη των Shakers, ο οποίος κάνοντας ένα φοβερό σπριντ, πρόλαβε αντιπάλους και χρονόμετρο και την άφησε με λέι-απ στο αντίπαλο καλάθι, διαμορφώνοντας το τελικό 106-104. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί ήταν δικαιολογημένοι, ενώ και η ομάδα των Χάρακων συνεχάρη τους αντιπάλους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια. Στα άλλα παιχνίδια, τα Παλτά, ανεβάζοντας στροφές και διατηρώντας από την αρχή ένα σταθερό προβάδισμα, κέρδισαν με 89-73 τους Petroupoli Jazz, σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και δύναμη.

Οι Phoenix Moons βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια εμφύλια κόντρα με τους ΤΕΦΑΑ Rockets (και οι δύο ομάδες προέρχονται από την σχολή των ΤΕΦΑΑ) και αναδείχθηκαν νικητές με σκορ 74-67 σε ένα δυνατό και καθ’ όλη την διάρκειά του αμφίρροπο ματς. Τέλος, δύο ομάδες πάλι από τη σχολή των ΤΕΦΑΑ βρέθηκαν αντίπαλοι και στον τελευταίο προημιτελικό. Γεράκια με All Star 80/s προσέφεραν όμορφο θέαμα, ενώ νικητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι με σκορ 91-75, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα των All Star που βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 15 πόντους διαφορά.

Η ΦΑΓΕ πάντως θα είναι σίγουρα εκεί για δροσίσει με άφθονο N’Joy το κοινό που θα προσέλθει ενώ θα παραδώσει και σημαντικά δώρα στους νικητές! Η Pepsico HBH και συγκεκριμένα το Gatorade, ένας από τους βασικούς χορηγούς της διοργάνωσης θα είναι και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ όπως και στην
απόλυτη πλειοψηφία των εκδηλώσεων του ελληνικού αθλητισμού!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube