Σύμφωνα με το Associated Press, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό η εθνική ομάδα να μην προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και για αυτό κατηγόρησε τον προπονητή, Ντιέγκο Μαραντόνα. «Κανείς δε φαίνεται να κατανοεί ότι είμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη αποτυχία», είπε ο Ενρίκε Μερέλας, μέλος της AFA και κοντινό πρόσωπο του προέδρου Χούλιο Γκρoντόνα, συνεχίζοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την επικριτική του στάση για τη διαχείριση της ομάδας προς τον προπονητή. Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM Sensitive δήλωσε: «Δε θα ανεχτώ θέμα προπονητή, ποτέ δε συναίνεσα στην πρόσληψή του».

Η Αργεντινή έχει χάσει τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημιουργώντας αμφιβολίες για τις τακτικές και τις ικανότητες του Μαραντόνα. Οι δις νικητές του παγκόσμιου τίτλου βρίσκονται στην τέταρτη θέση του προκριματικού γκρουπ, που είναι και η τελευταία που εξασφαλίζει απευθείας μια θέση στο Μουντιάλ. Εξάλλου, αμφότεροι οι "ισχυροί" άνδρες της ομοσπονδίας πίεσαν για την επιστροφή του Ρικέλμε, ο οποίος είχε έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του. Ο τελευταίος απαιτεί απολογία και συγνώμη, κάτι που έχει κάνει τους Μερέλας και Γκροντόνα έξαλλους.

Η Αργεντινή έχει ακόμα τέσσερα παιχνίδια, δύο εντός έδρας (με τη Βραζιλία στις 5 Σεπτεμβρίου και το Περού στις 10 Οκτωβρίου) και δυο εκτός (με την Παραγουάη στις 8 Σεπτεμβρίου και την Ουρουγουάη στις 13 Οκτωβρίου), στα οποία ευελπιστεί να πάρει θετικά αποτελέσματα και -παρά τις γκρίνιες και τα παρατράγουδα- να εξασφαλίσει την παρουσία της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube