Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν του FILA UNI-Tennis Athens Open 2009. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ήταν για σκληρά νεύρα. Ο θεσμός, που είναι η 3η πτυχή του Unileague μετά την ποδοσφαιρική (Nescafe UNI-League – mini soccer) και την μπασκετική διοργάνωση (N’Joy UNI-Basket) έβαλε τις βάσεις για να αρχίσει του χρόνου αλλά και στη συνέχεια να πρωταγωνιστεί στις ετήσιες διοργανώσεις του τένις.

Στα αγωνιστικά τώρα, παίχτηκαν 4 κατηγορίες (μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών και διπλό μεικτό) με την κατηγορία του μονού των ανδρών να έχει τις περισσότερες συμμετοχές όπως είναι αναμενόμενο. Το επίπεδο ποικίλει καθώς συμμετείχαν από γνωστοί αθλητές μέχρι και εμπειρικοί και έτσι για κανέναν δεν έμοιαζε από την αρχή τελειωμένη υπόθεση. Ο καθένας πάλευε για το στόχο που έθετε και μπορούσε να κατακτήσει ανάλογα με την κλήρωση και ανάλογα φυσικά με την κατηγορία. Παίχτε που ήταν δυνατοί άλλα άτυχοι από την κλήρωση και υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν στην 8άδα, είναι ο Υφαντής, ο Χανιώτης, ο Ζήσης και ο Μυλωνάκης. Από την ερχόμενη σεζόν βέβαια και με δεδομένη την κατάταξη που πλέον θα υφίσταται οι ισχυροί θα μοιραστούν στο ταμπλό πιο δίκαια. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να και για τις γυναίκες όπου θα μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω κάποιες αθλήτριες όπως η Κοχάνοβα, η Μπουλαντζά και η Τσαούση. Η συμμετοχή του Χρήστου Σοφιανού και του Tom Ανδρουτσέλη ξεχώρισαν με τον πρώτο (που βρίσκεται και στην top κατάταξη της ΕΦΟΑ) να κατακτά το τρόπαιο στο μονό των αδρών και τον δεύτερο να συμμετέχει στο διπλό ως συμπαίχτης του πρώτου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά τη λήξη του Τελικού υπόγραφηκαν αυτόγραφα από τον πρώτο όπως και από την Μαρκέλλα Ασημάκου. Την δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Τάσης που έπαιξε ωραίο τένις στα παιχνίδια του στον δρόμο προς τον Τελικό και τη 3η ο Στάθης Κουσουνής που επίσης είχε πολύ σταθερή παρουσία σε όλη την διάρκεια και ξεχώριζε για το δυνατό του πρώτο σερβίς. Η Ασημάκου Μαριέλλα, έπιασε κορυφή επικρατώντας στον ημιτελικό της πολύ αξιόμαχης Βέρας Κοκκίνη που τελικά κέρδισε στην 3η θέση. Στα διπλά των ανδρών, στον Τελικό οι Σοφιανός – Ανδρουτσέλης πήραν την πρωτιά με σκορ 6-0, 6-1 από τους Τάση – Παγκάνι ενώ στα διπλά μεικτά ο Τελικός είχε φινάλε γκραν γκινιόλ με τους Υφαντή – Ασημάκου να παίρνουν την πρωτιά από τους Ζήση – Φουντουλάκη με σκορ 7-6, 6-4.

Στα χορηγικά τώρα, τόσο στον Τελικό όσο και σε όλη την διάρκεια του τουρνουά η FILA, ως μέγας χορηγός της διοργάνωσης απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί είναι η πρώτη εταιρία στο χώρο της τενιστικής ένδυσης στην Ελλάδα. Βρισκόταν κυριολεκτικά παντού μέσα στο κόρτ ενώ ο δεύτερος στην τάξη χορηγός, το Gatorade, ήταν το επίσημο ποτό της διοργάνωσης και υπεραπαραίτητο κάτω από τις καλοκαιρινές συνθήκες που επικρατούσαν τις μέρες των αγώνων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube