Η Β. Κορέα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ύστερα από τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε από τη Σαουδική Αραβία και αποτελεί την τέταρτη ασιατική ομάδα που προκρίνεται στα τελικά της Νοτίου Αφρικής, μετά την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα. Η Βόρειος Κορέα κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του αντίστοιχου ομίλου από το Ιράν, κυριολεκτικά, στο «νήμα», καθώς οι Άραβες δεν μπόρεσαν να επιβληθούν της αδιάφορης Ν. Κορέας, μένοντας στο 1-1. Στα αξιοσημείωτα, συγκαταλέγεται το γεγονός πως οι δύο χώρες, Νότιος και Βόρειος Κορέα, θα δώσουν για πρώτη φορά μαζί το «παρών» σε τελική φάση ενός Μουντιάλ.

Στον πρώτο όμιλο, η Αυστραλία κέρδισε την πρωτιά, καθώς επικράτησε της άμεσης ανταγωνίστριας για την κορυφή του γκρουπ, Ιαπωνίας, με σκορ 2-1, κάνοντας, μάλιστα, την "ανατροπή" με δύο τέρματα του Τιμ Κέιχιλ.

Τέλος, η Σαουδική Αραβία του Ζοσέ Πεσέιρο και το Μπαχρέιν, που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των δύο προκριματικών ομίλων, θα δώσουν αγώνα μπαράζ και, εν συνεχεία, ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία για την πρόκριση στα τελικά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ματίκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube