Απόφαση της Μίλαν ήταν η μετακίνηση του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα στη Βραζιλία. Ο 27χρονος άσος ουσιαστικά υποχρεώθηκε να μετακινηθεί στη «βασίλισσα», μιας και ο ιταλικός σύλλογος δεν μπορούσε να απορρίψει την πρόταση των «ροσονέρι».

«Ήθελα να παραμείνω στη Μίλαν, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρέασε πολλές ομάδες, ιδιαίτερα τη Μίλαν. Μίλησα με τη διοίκηση και συμφωνήσαμε πως η καλύτερη δυνατή λύση για όλους μας θα ήταν να με πουλήσει. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στη Μίλαν και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που με βοήθησαν να ζήσω μαζί τους πολλές υπέροχες στιγμές», δήλωσε ο Βραζιλιάνος σταρ.

Πάντως ο Κακά ξεκαθάρισε πως είναι ευτυχής για τη μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Η πρόκληση της Ρεάλ είναι συναρπαστική για μένα. Είμαι 27 ετών και έχω ήδη κατακτήσει τα πάντα ως ποδοσφαιριστής. Πηγαίνω ως ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχω ακόμη κατακτήσει τίποτα με τη Ρεάλ και αυτό είναι το κίνητρό μου. Μαζί θα κατακτήσουμε πολλούς τίτλους. Ο πρόεδρος κάνει κινήσεις για τη δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας που θα κατακτήσει και πάλι την κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ δίπλα σε ιστορικές μορφές του συλλόγου, όπως ο Ραούλ και ο Κασίγιας, και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να γράψει ξανά ιστορία».

Όσο για τον αριθμό φανέλας που θα πάρει, θα προτιμούσε να αποφύγει το «5» του Ζινεντίν Ζιντάν. «Θα ήταν μεγάλο βάρος να πάρω τη φανέλα με το νούμερο ‘5’. Ο Ζιντάν ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής με τεράστια προσφορά στη Ρεάλ και την εθνική Γαλλίας και θα προτιμούσα να μην πάρω αυτό τον αριθμό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube