2nd Mykonos Summer Cup. Μέσι, Ρονάλντο, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Ιμπραϊμοβιτς, Κακά και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» απασχολούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Κανείς μπορεί να μην ξέρει τα ονόματα των μελλοντικών αντικαταστατών τους, αλλά όλοι ξέρουμε από πού αυτοί θα προέρχονται.

Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου είναι το μέλλον του αθλήματος και εκεί εκκολάπτονται τα μελλοντικά αστέρια. Στο νησί μας την Μύκονο μπορούμε πλέον να υπερηφανευόμαστε, όχι μόνο ότι υπάρχουν και λειτουργούν ακαδημίες, αλλά και το ότι αυτές βαδίζουν πια σε επαγγελματικά πρότυπα, με συνεχή ανάπτυξη.

Μετά το άκρως επιτυχημένο Summer Cup του 2007, η ιστορία 2 χρόνια αργότερα επαναλαμβάνεται. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη λοιπόν παύει να είναι σύμπτωση και η διοργανώτρια εταιρία The Football Team με συν-διοργανωτή το Δήμο Μυκόνου συνεχίζουν την ιστορία…

Εβερτον, Λυών, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ολυμπιακός, Ατρόμητος Αθηνών, Απόλλων Αθηνών, ΑΟ Πάρου και ΑΟ Μυκόνου είχαν συνθέσει το πάζλ εκείνης της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης.
Οι ερυθρόλευκοι του Ολυμπιακού είχαν κερδίσει το τουρνουά επικρατώντας στον τελικό των «Λιονέ» με 3-1.

Αυτό ίσως να έχει την μικρότερη σημασία, σε σχέση με την εικόνα που λάβαμε από την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της χώρας μας, αλλά πολύ περισσότερο στις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Μια ομάδα που βασίζεται στην παραγωγή και εκμετάλλευση των ταλέντων της σαν την Λυών, αλλά και μια παραδοσιακή ομάδα της αγγλικής σχολής όπως είναι η Εβερτον, ήρθαν να μας διδάξουν πως γίνονται και πως λειτουργούν όλα σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα.

Στο φετινό 2ο Summer Cup, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι «Λιονέ» δέχτηκαν με χαρά να επισκεφτούν ξανά το νησί μας και φυσικά όχι για τουρισμό. Δεν θα είναι όμως μόνο η Λυών που θα παρευρεθεί στο τουρνουά που θα λάβει χώρα στο γήπεδο του Κόρφου 19-24 Ιουνίου και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα και της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει μια διοργάνωση επίσημη και αναγνωρισμένη από την ΟΥΕΦΑ και την ελληνική ομοσπονδία.

Μαζί με την Λυών ένας ποδοσφαιρικός κολοσσός και σε επίπεδο ακαδημιών φυσικά όπως η Λίβερπουλ, θα δώσει το παρόν.
Ο νικητής της προ διετίας διοργάνωσης Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα βαριά ονόματα από τον ελληνικό χώρο. Η Πάρος, το Χαϊδάρι, ο ΓΟ Μεσολογγίου, ο Άτταλος Ν. Φιλαδέλφειας, ο Άρης Αμφιάλης, ο Αριστέας Άργους και φυσικά ο Α.Ο Μυκόνου είναι οι σίγουρες συμμετοχές, αναμένοντας τις τελικές ανακοινώσεις και για άλλες ενδεχομένως ομάδες.

Για την ομάδα του Α.Ο Μυκόνου, αλλά και για το νησί γενικότερα αυτή η προσπάθεια και η ανάληψη τέτοιων σημαντικών διοργανώσεων δεν θα μπορούσε παρά να είναι τεράστια τιμή. Ένα νησί που είναι ίσως το πιο κοσμοπολίτικο στην υφήλιο και από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, από 19-24 Ιουνίου θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, αυτή την φορά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι η αθλητική εταιρία Puma. Πολλοί και οι υποστηρικτές του που το αγκάλιασαν επίσης, είναι οι: Mykonos Palace, Cavo Paradiso, Super Paradise, Φλώρα Markets, Άμμος Hotel, Tropicana, MotoSpeed, Νερά Κρήτης, Πάνορμος Beach Bar, Fabrica Rent Car. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο Nova Sport FM, ΝOVA και Mykonos FM.

Στο γήπεδο του Κόρφου θα παρελάσουν τα μελλοντικά αστέρια του ελληνικού, αλλά φυσικά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παίκτες που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα έντονα στο εγγύς μέλλον. Και έχουμε το ανεκτίμητο προνόμιο να τους φιλοξενούμε στο σπίτι μας και να τους δούμε από κοντά.

Μόνο στο 2ο Summer Cup 19-24 Ιουνίου!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube