Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA - International Basketball Federation) και η Tissot SA υπέγραψαν σήμερα μία ιστορική συμφωνία με την οποία, η διάσημη διεθνώς Ελβετική εταιρία γίνεται Παγκόσμιο Μέλος της FIBA για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2009-2012).

Η υπογραφή και η ανακοίνωση στον τύπο έγιναν το πρωί της 27ης Μαΐου 2009 μπροστά σε δημοσιογράφους στο ‘Cite du Temps’ της Γενεύης. Στο σημαντικό αυτό γεγονός παραβρέθηκε και ο κ. G. N. Hayek ο νεότερος (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Swatch Group Ltd), ο κ. Francois Thiebaud (Πρόεδρος της Tissot SA), ο κ. Christophe Berthaud (Γενικός Διευθυντής της Swiss Timing), ο κ. Bob Elphinston (Πρόεδρος της FIBA) και ο κ. Patrick Baumann (Γενικός Γραμματέας της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, IOC).

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Zoran Savic, νυν Γενικός Διευθυντής της Fortitudo Bologna και διάσημος σε όλο τον κόσμο, αστέρας του μπάσκετμπολ. Το εντυπωσιακό track record του Savic με την Εθνική Ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας περιλαμβάνει ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIBA του 1990 στην Αργεντινή, ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και τρία χρυσά μετάλλια στις διοργανώσεις του ΕuroBasket στη Ρώμη το 1991, στην Αθήνα το 1995 και στη Βαρκελώνη το 1997.

Ο Francois Thiebaud, Πρόεδρος της Tissot, δήλωσε: “Η συνεργασία με την FIBA είναι ένα σημαντικό βήμα για την ιστορία των χρονομετρήσεων της Tissot. Το να συνδέουν την εταιρία μας με ένα τόσο γνωστό παγκοσμίως άθλημα όπως το μπάσκετ υπογραμμίζει τη δυναμική φύση της και τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε, για ακρίβεια και εξαιρετική απόδοση. Εκτός από την παροχή αποκλειστικών υπηρεσιών χρονομέτρησης και ρολόγια μοναδικού σχεδιασμού, τώρα δίνουμε στους πιστούς μας πελάτες και έναν άλλο λόγο να νοιώθουν υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Tissot.”

Ο Patrick Baumann, Γενικός Γραμματέας της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε: “Εκτός από την ανακήρυξή της σε Παγκόσμιο Μέλος της FIBA, αυτή η συμφωνία σημαίνει και μία μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Tissot, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας για τρεις λόγους. Πρώτος απ’ όλους, η Tissot θα είναι ο πάροχος υπηρεσιών χρονομέτρησης και διαχείρισης αρχείων του υψηλότερου δυνατού επιπέδου, σε όλα τα μεγάλα Πρωταθλήματα της FIBA. Δεύτερος λόγος, η Tissot θα επικοινωνήσει δυναμικά την συνεργασία με την FIBA σε όλο τον κόσμο, μέσα από το εντυπωσιακό της δίκτυο αποκλειστικών καταστημάτων. Και τέλος, η Tissot και η FIBA ετοιμάζουν την παραγωγή και κυκλοφορία αποκλειστικών ρολογιών για όλους τους φανατικούς φίλους του μπάσκετ. Η FIBA καλωσορίζει την Tissot, μία τόσο σημαντική Ελβετική εταιρία, στην οικογένεια του μπάσκετ!”

Σχετικά με την FIBA

Η FIBA (www.fiba.com), ο παγκόσμιος φορέας για το μπάσκετ, είναι ένας ανεξάρτητος όμιλος που αποτελείται από 210 Εθνικές Ομοσπονδίες Μπάσκετ από όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζεται σαν η μοναδική αρμόδια αρχή του μπάσκετ, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC). Οι κυριότερες προσεχείς της διοργανώσεις είναι τα Πρωταθλήματα FIBA Ηπειρωτικής Ζώνης του 2009 που είναι τα προκριματικά για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών για το 2010, που θα γίνουν στην Τουρκία και στην Δημοκρατία της Τσεχίας, αντίστοιχα.

Σχετικά με την TISSOT

Η Tissot, με το μότο που την χαρακτηρίζει, ‘Καινοτόμοι από παράδοση’, έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην τεχνογνωσία και τις νέες τεχνολογίες από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της, το 1853. Σήμερα η Tissot είναι μέλος του Ομίλου Swatch Group, του μεγαλύτερου κατασκευαστή και διανομέα ρολογιών στον κόσμο. Για περισσότερα από 155 χρόνια τώρα, η εταιρία έχει την έδρα της στην παραδοσιακή πόλη ωρολογοποιίας της Ελβετίας, το Le Locle στα βουνά Jura, αλλά τώρα έχει παρουσία και σε περισσότερες από 150 χώρες. Η κυριαρχία της Tissot στις καινοτομίες οφείλεται στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ειδικών υλικών κατασκευής και προωθημένης λειτουργικότητας. Με μία ευρύτερη και μεγαλύτερου προσανατολισμού ποικιλία ρολογιών υψηλής ποιότητας στην πιο προσιτή τιμή από οποιαδήποτε άλλη Ελβετική εταιρία ρολογιών, η Tissot επιπλέον εκφράζει και τη δέσμευσή της στο να κάνει την εξαίρετη ποιότητα προσιτή σε όλους. Σαν επίσημος χρονομέτρης και μέλος των NASCAR®, AFL, CBA, MotoGP και των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων της ποδηλασίας της ξιφομαχίας και του χόκεϊ στον πάγο, η Tissot είναι αφιερωμένη στον σεβασμό στην παράδοση και στην ανάδειξη των πραγματικών της αξιών που είναι η απόδοση, η ακρίβεια και η δημιουργία νέων προτύπων.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.tissot.ch

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube