Το πλάνο που κατέθεσαν οι άνθρωποι του Ατρομήτου με τις ιδέες και τους στόχους τους για την νέα χρονιά κρίθηκε ικανοποιητικό από τον Μαρσέλο Σαρμιέντο για να δώσει τελικά τα χέρια με τους νεοφώτιστους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εξέδρα», ο πρώην μέσος της Λάρισας παραδέχτηκε πως οι συζητήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα με τους Περιστεριώτες του ενέπνευσαν σιγουριά για την μέλλον της καριέρας του.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Αργεντινού:

Πότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και τι σε κέρδισε για να συμφωνήσεις με τον Ατρόμητο;

«Μιλούσαμε αρκετό καιρό με τους παράγοντες του Ατρομήτου, αλλά από τη στιγμή που είχα υποχρεώσεις με τη Λάρισα δεν γινόταν να προχωρήσουν τα πράγματα. Μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης, οι ιδέες που μου κατέθεσαν για την ομάδα και τους στόχους της και γενικότερα όλο το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν. Έπαιξαν βέβαια ρόλο και τα χρήματα, αλλά μεγαλύτερη σημασία είχε η συμπεριφορά της ομάδας απέναντί μου. Μίλησα με αρκετούς ανθρώπους προτού έρθω και όλοι μου είπαν ότι ο Ατρόμητος είναι ένα οργανωμένο κλαμπ με καλό κλίμα και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας».

Τι περιείχε το πρότζεκτ και σε προδιέθεσε θετικά;

«Μου ενέπνευσαν σιγουριά για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα μου και πίστη ότι θα φτιάξουμε κάτι αξιόλογο».

Είπες ότι ζήτησες τη γνώμη κάποιων ανθρώπων για τον Ατρόμητο. Με ποιους μίλησες;

«Εκτός από κάποιους φίλους στη Λάρισα, που γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μίλησα και με τους Περόνε, Φαβάλι και Μασάρα, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά. Οι δύο πρώτοι έχουν περάσει από την Ταγέρες, όπως κι εγώ. Εικόνα για τον Ατρόμητο βέβαια είχα και από την αμέσως προηγούμενη σεζόν, αφού είχαμε τεθεί αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα. Μου αρέσει να βρίσκομαι σε ομάδες που υπάρχει θετική ενέργεια και γι' αυτό επέλεξα να μετακομίσω στην Αθήνα και το Περιστέρι. Η παρουσία των Αργεντινών θα με βοηθήσει να εγκλιματιστώ γρήγορα».

Πόσο μέτρησε στην τελική σου απόφαση η παρουσία του Γιώργου Δώνη;

«Ο Δώνης είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ ξανά στην Ευρώπη. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου, αλλά όχι τον σημαντικότερο. Μέτρησε περισσότερο η συνολική εικόνα που σχημάτισα για τον Ατρόμητο».

Ο βασικός στόχος είναι η παραμονή ή κάτι περισσότερο;

«Αν δουλέψουμε σωστά και κάνουμε καλή προετοιμασία, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να μείνουμε στην κατηγορία. Άρα θα επιδιώξουμε κάτι περισσότερο. Υπάρχει πάντως χρόνος να μιλήσουμε γι' αυτά. Η ομάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και από ό,τι έχει δείξει με τις κινήσεις της η ίδια έχει βάλει ψηλά τον πήχη».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube