Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Πόρτο εξέφρασε σε συνέντευξή του στην «Α Bola» ο Μπένι ΜακΚάρθι. Ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός δήλωσε πως έχει κουραστεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα για ό,τι κακό συμβαίνει στους «δράκους» και αποζητά την ηρεμία που μπορεί να τους προσφέρει ένας άλλος σύλλογος.

«Βαρέθηκα την αχαριστία, την παραφιλολογία και τις ψευδείς κατηγορίες γύρω από το όνομά μου. Αξίζω λίγη ηρεμία και θα ήταν καλύτερο να αναζητήσω κάπου αλλού την ευτυχία που δεν μπορεί να μου δώσει η Πόρτο. Θα μπορούσα να μείνω, αλλά η καρδιά μου δεν θα βρίσκεται στο Οπόρτο», δήλωσε ο πρώτος σκόρερ της Πόρτο τα δύο τελευταία χρόνια, που είναι δεμένος με συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, και προσέθεσε: «Όταν κερδίζαμε ήμουν ο καλύτερος, αλλά όταν χάναμε αυτό οφειλόταν στο ότι με είχαν δει σε νυχτερινό κλαμπ δύο εβδομάδες πριν το εκάστοτε ματς. Ποιος μπορεί να ζήσει σε ένα κλίμα καχυποψίας σαν κι αυτό;».

Διακαής πόθος του ΜακΚάρθι είναι να αγωνιστεί στην Premiership, ωστόσο οι υπερβολικές απαιτήσεις της Πόρτο έχουν σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια μεταγραφή: «Από μικρό παιδί στη Νότια Αφρική παρακολουθούσα αγγλικό ποδόσφαιρο και από τότε έχω μια εμμονή με αυτό», δήλωσε ο έμπειρος στράικερ που στο παρελθόν βρέθηκε κοντά στην Έβερτον και τη Μπλάκμπερν.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube