Η φαντασία των φιλάθλων στα σπορ ξεπερνάει μερικές φορές τη λογική. Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχουμε γίνει μάρτυρες πραγματικά περίεργων περιστατικών. Η επιστροφή του Φίγκο στο «Καμπ Νου» με τη φανέλα της «μισητής» Ρεάλ, συνδυάστηκε με τη ρίψη μίας γουρουνοκεφαλής στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι πιο φανατικοί στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουν εκσφενδονίσει από σιφόνια μέχρι…σκούτερ (οπαδοί της Ίντερ το πέρασαν στο «Μεάτσα» και το πέταξαν από το τρίτο διάζωμα)!
Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει φανατισμός, όμως οι σύλλογοι μπορεί να συνδυαστούν με κάποια…ζώα. Οι φίλοι της ομάδας του NHL (πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου), Ντιτρόιτ Γουίνγκς, έχουν μία παράδοση, που κρατάει από το μακρινό 1952 και συνεχίζεται στις μέρες μας. Ποια είναι αυτή; Να πετάνε…χταπόδια στον πάγο!
Αυτή η ιδιότυπη κίνηση έχει τις ρίζες της από τις 15 Απριλίου του ’52, όταν δύο αδέρφια, οι Πιτ και Τζέρι Κουζιμάνο, ιδιοκτήτες ιχθυοπωλείου, πέταξαν ένα χταπόδι. Τα οκτώ άκρα του συμβόλιζαν τις ισάριθμες νίκες, που μία ομάδα χρειάζονταν για να φτάσει στην κατάκτηση του «Στάνλεϊ Καπ» (έξι ομάδες, δύο σειρές των επτά παιχνιδιών – τέσσερις νίκες το ζητούμενο στη σειρά). Από τότε έχει δημιουργηθεί παράδοση και ύστερα από μεγάλες νίκες, τα χταπόδια κατακλύζουν τον πάγο. Μάλιστα, το 1996 καταγράφηκε το μεγαλύτερο: η ζυγαριά έγραψε 23 ολόκληρα κιλά!
Πάντως, επειδή θα αναρωτιέστε, ότι αυτή η διαδικασία «βρωμάει», το έχουν σκεφτεί και αυτό. Οι «ειδικοί» λένε, πως τα ασπόνδυλα μαγειρεύονται 20 λεπτά, για να είναι σκληρά και να μη μυρίζουν. Για να μη λέμε, ότι τα έχουμε δει όλα στην Ελλάδα…
Παρακολουθήστε παρακάτω τα σχετικά βίντεο.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ματίκας