Στην αναζήτηση παικτών και προπονητών βρίσκονται στην Πορτογαλία, αφού κανείς δεν ασχολείται με το πρωτάθλημα της χώρας. Η υπόθεση τίτλος καθάρισε την προηγούμενη αγωνιστική, όπως και οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι εκείνο που αφορά τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η πρωταθλήτρια Πόρτο φιλοξενείται από τη 15η Τρόφένσε. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 1-0 της Νασιονάλ, ενώ οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Μπενφίκα. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα αγωνιστεί χωρίς τους Ραούλ Μεϊρέλες, Φουσίλε, Σισόκο, Λούτσο και Χουλκ. Από την πλευρά της, η ομάδα του Τουλίπα θα παραταχθεί χωρίς τους Τιάγο Πίντο και Αρέιας, ενώ οι Ρεκίλα και Εντού Σόουσα είναι αμφίβολοι.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντιμετωπίζει την 7η, Μαρίτιμο, στο «Barreiros». Τα «λιοντάρια» νίκησαν 2-1 την Τροφένσε, ενώ οι «Verde-Rubros» ηττήθηκαν με 2-1 από την Πάκος Φερέιρα. Ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πέδρο Σίλβα, των τραυματιών Γκρίμι, Βούκσεβιτς, Ρόσενμπακ, Ισμαΐλοφ, Μπατίστα, ενώ αμφίβολος είναι ο Περεϊρίνια. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς προβλήματα.

Τέλος, η τρίτη Μπενφίκα φιλοξενείται από την τέταρτη, Μπράγκα. Οι «Minhotos» διέσυραν με 5-0 την Μπελενένσες. Ο Κίκε Φλόρες θα παρατάξει χωρίς τους Αϊμάρ, Λουιζάο, Νούνο Γκόμες την ομάδα του και ίσως προλάβει ο Ρέγιες. Η Μπράγκα θα αγωνιστεί χωρίς οκτώ παίκτες, ενώ ο Πάουλο Ζορζ είναι αμφίβολος.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 16/05/09 (21:45)

Ακαντέμικα-Ναβάλ
Μπελενένσες-Ρίο Άβεβ
Αμαδόρα-Γκιμαράες
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Τροφένσε-Πόρτο
Σετούμπαλ-Λεϊσόες

Κυριακή 17/05/09 (21:00)

Μπράγκα-Μπενφίκα
Νασιονάλ-Πάκος Φερέιρα

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 24/05/09

Μπενφίκα-Μπελενένσες
Πόρτο-Μπράγκα
Γκιμαράες-Ακαντέμικα
Λεϊσόες-Μαρίτιμο
Ναβάλ-Σετούμπαλ
Πάκος Φερέιρα-Τροφένσε
Ρίο Άβε-Αμαδόρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Νασιονάλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube