Την ευθύνη που του αναλογεί ανέλαβε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Συμβιβάστηκα με πράγματα που δεν έπρεπε», είπε ο 39χρονος τεχνικός και πρόσθεσε «Ο Βενετίδης απορρίφθηκε. Ίσως τότε έπρεπε να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι και να πω ότι θα φύγω». Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και, πλέον, του Ατρομήτου αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του Περιστερίου. «Θέλουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα», τόνισε. Δείτε μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Δώνη στη web tv.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δώνης. Ολόκληρη τη συνέντευξη του Έλληνα τεχνικού μπορείτε να διαβάσετε στο σημερινό (09/05) φύλλο της «SportDay».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πότε ακριβώς συμφωνήσατε με την ΑΕΚ;

«Συμφώνησα με την ΑΕΚ προφορικά αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, προτελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Η πρώτη επαφή έγινε από την πλευρά του Ντέμη, ο οποίος μετά την αναμέτρηση της Λάρισας με την ΑΕΚ τηλεφώνησε στον Πηλαδάκη, γιατί πιστεύω πως είχα ρήτρα στο συμβόλαιό μου. Ο Νικολαΐδης ήθελε να αναλάβω αμέσως μετά την αποπομπή του Φερέρ. Ο Πηλαδάκης άφησε το ζήτημα πάνω μου και εγώ αποφάσισα να τελειώσω τη σεζόν με τη Λάρισα, επειδή η ομάδα κυνηγούσε τους στόχους της. Δηλαδή τα πλέι οφ και το Κύπελλο».

Τι έφταιξε;

«Φταίνε πάρα πολλά πράγματα για την αποτυχία της ΑΕΚ στην έναρξη της σεζόν. Φταίνε πολλοί. Σίγουρα και ο προπονητής. Από την πλευρά μου συμβιβάστηκα με πράγματα που δεν έπρεπε. Για παράδειγμα, πρότεινα κάποιος παίκτες στη διοίκηση, όπως τους Βενετίδη και Κλέιτον. Ο Βενετίδης απορρίφθηκε, επειδή είχε παίξει στον Ολυμπιακό. Ίσως τότε έπρεπε να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι και να πω ότι θα φύγω».

Είπατε φταίει και ο προπονητής…

«Φταίω, γιατί συμβιβάστηκα. Αν ξανατύχει κάτι τέτοιο όμως σε ομάδα, δεν πρόκειται να συμβιβαστώ. Δεν μπορείς όμως να βγει και να πει ότι εγώ ήθελα τον τάδε, αλλά μου έφεραν κάποιον άλλο. Έτσι χάνεις την εμπιστοσύνη τον παικτών σου».

Έχετε στην άκρη του μυαλού σας κάποια μέρα να αναλάβετε την Εθνική;

«Μου αρέσει η ιδέα να αναλάβω την Εθνική. Μάλιστα, έχω προτείνει και στην ΕΠΟ και τον τρόπο που λειτουργεί η εθνική Αγγλίας. Δηλαδή, αν ποτέ έφερναν ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, δεν θα θεωρούσα καθόλου υποτιμητικό να κάτσω δίπλα του και να προσφέρω ως βοηθός τις υπηρεσίες μου».

Ποιος είναι ο στόχος σας για τον Ατρόμητο;

«Στον Ατρόμητο θέλουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, κάτι αντίστοιχο με τη Λάρισα. Δεν είναι ο μοναδικός στόχος η παραμονή. Το εύκολο πράγματα είναι να διδάξεις την αμυντική λειτουργία, το δύσκολο είναι η επίθεση. Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αν μια ομάδα θέλει μόνο να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, τότε δεν κάνω για αυτή».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube