Η δύναμη της τεχνολογίας Nike Flywire βρίσκεται στα στρατηγικά τοποθετημένα νήματα τα οποία λειτουργούν όπως τα συρματόσχοινα σε μια κρεμαστή γέφυρα και παρέχουν υποστήριξη ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το πέλμα. Αυτά τα ισχυρά νήματα επιτρέπουν στο πάνω τμήμα των υποδημάτων να έχει μια μινιμαλιστική σύνθεση με μειωμένο βάρος, βοηθώντας στη δημιουργία των πιο ελαφρών υποδημάτων στίβου, ποδοσφαίρου και μπάσκετ που κατασκεύασε ποτέ έως σήμερα η Nike. Η περαιτέρω τελειοποίηση με τη βοήθεια ειδικευμένων βιομηχανολόγων στο Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike είχε σαν αποτέλεσμα την βέλτιστη τοποθέτηση των νημάτων.

Το υπέρλεπτο υλικό Teijin καλύπτει την πάνω επιφάνεια του πέλματος, ενώ τα νήματα της τεχνολογίας Flywire στερεώνονται στην εξωτερική σόλα και κρατούν το πέλμα στη σωστή θέση – πράγμα σημαντικό για έναν δρομέα, έναν μπασκετμπολίστα ή έναν ποδοσφαιριστή.

Το Mercurial Vapor V εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Nike Flywire, διαθέτοντας στο μέσον ένα στοιχείο (1) που επιτρέπει στο πάνω τμήμα να προσαρμόζεται καλύτερα στο σχήμα του πέλματος, παρέχοντας ταυτόχρονα επιπλέον υποστήριξη.

Vapor Traction
Τα καρφιά (2), τα οποία κατασκευάζονται με τη μέθοδο της απευθείας έγχυσης και έχουν βέλτιστο προσανατολισμό, εξασφαλίζουν σωστή πρόσφυση προς όλες τις κατευθύνσεις και μέγιστη διείσδυση στο έδαφος. Το εσωτερικό πλαίσιο από ανθρακούχο υλικό είναι ευλύγιστο αλλά έχει ταυτόχρονα την απαιτούμενη ακαμψία ώστε να μεταφέρει αποτελεσματικά την ενέργεια στα καρφιά, εξασφαλίζοντας άμεση επιτάχυνση. Το πάνω τμήμα από συνθετικό υλικό Teijin έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζεται στο σχήμα του πέλματος. Το κάλυμμα των κορδονιών από συνθετικό υλικό Daewoo δημιουργεί μια ζώνη που επιτρέπει το χτύπημα της μπάλας τέλεια και με ακρίβεια.

Επικάλυψη για τον έλεγχο της μπάλας
Καθώς το παιχνίδι γίνεται γρηγορότερο, η διατήρηση του ελέγχου της μπάλας έχει κρίσιμη σημασία για τον παίκτη που φορά τα Mercurial και κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Συγκεντρώνοντας γνώσεις από τους σημαντικότερους παίκτες μας, εντοπίσαμε την περιοχή της επαφής με τη μπάλα υπό μεγάλη ταχύτητα και τοποθετήσαμε μια ειδική επικάλυψη στο πάνω τμήμα του υποδήματος προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσφυση (3).

Απόδοση με Μικρό Βάρος Χωρίς Συμβιβασμούς
Ζυγίζοντας μόλις 230 γραμμάρια, το Mercurial Vapor V του 2009 περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες και είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της Ιταλικής κατασκευαστικής αρτιότητας με τα καλύτερα υλικά της βιομηχανίας αθλητικών υποδημάτων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube