Όλα τα μέτωπα στη Superliga παραμένουν ανοιχτά έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν. Όσον αφορά τον τίτλο, η Πόρτο βρίσκεται 4 βαθμούς μπροστά από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και παραμένει άγνωστο αν θα είναι πρωταθλήτρια για τέταρτη σερί φορά στην ιστορία της. Εκτός της Μπενφίκα, η Νασιονάλ, η Μπράγκα, η Λεϊσόες και η Μαρίτιμο έχουν πιθανότητες να συμμετέχουν στο Europa League (έτσι θα ονομαστεί το Κύπελλο UEFA) της επόμενης περιόδου.

Τις πληγές που άφησε ο αποκλεισμός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» του Champions League θα προσπαθήσει να επουλώσει η Πόρτο στην έδρα της όγδοης Ακαδέμικα. Οι «δράκοι» τη Μ. Τετάρτη ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ντραγκάο» και θέλουν να πάρουν μια σημαντική νίκη στη διεκδίκηση του 24ου πρωταθλήματός τους. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (που ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι με «κόκκινους διάβολους») θα παρατάξει χωρίς τον Φουτσίλε την ομάδα του. Οι Σουγκού, Πέδρο Κόστα και Λουίς Ντουάρτε θα απουσιάσουν για τους γηπεδούχους.

Στο κυνήγι της Πόρτο βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία φιλοξενείται από την ένατη Γκιμαράες. Τα «λιοντάρια», την προηγούμενη αγωνιστική, νίκησαν 3-1 τη Ναβάλ, ενώ οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην έδρα της Πάκος Φερέιρα. Ο Πάουλο Μπεντο καταστρώνει χωρίς τους Ρόσενκμπακ, Βούκσεβιτς, Γκρίμι και Γιανίκ Τσαλό τα πλάνα του, ενώ η ομάδα από τη Βιτόρια θα αγωνιστεί χωρίς τους Ντούγκλας και Λιόν.

Τέλος, η τρίτη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, αντιμετωπίζει τη 13η, Σετούμπαλ, στο «Bonfim». Οι «αετοί» ηττήθηκαν (0-1) εντός έδρας από την Ακαδέμικα, ενώ οι «sadinos» γνώρισαν την ήττα (2-1) στην έδρα της Μπελενένσες. Ο Κίκε Φλόρες δεν υπολογίζει τους Σουάζο και Λουϊζάο, οι Σάντρο και Μπρούνο Μοράες θα απουσιάσουν για τους γηπεδούχους.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 17/04/09

Αμαδόρα-Πάκος Φερέιρα 0-2
(35' αυτ. Αλεξάντρε, 39' Μιγκέλ)

Σάββατο 18/04/09

Νασιονάλ-Μπράγκα (20:45)
Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (23:00)

Κυριακή 19/04/09

Μαρίτιμο-Μπελενένσες (18:00)
Ρίο Άβε-Τροφένσε (18:00)
Ακαδέμικα-Πόρτο (20:00)
Σετούμπαλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 20/04/09

Ναβάλ-Λεϊσόες

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 26/04/09

Μπελενένσες-Νασιονάλ
Μπενφίκα-Μαρίτιμο
Πόρτο-Σετούμπαλ
Λεϊσόες-Γκιμαράες
Ναβάλ-Ρίο Άβε
Πάκος Φερέιρα-Ακαδέμικα
Μπράγκα-Τροφένσε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αμαδόρα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube