Μπορεί οι Λόσον και Χάνσμπρο να κατέκτησαν τον τίτλο στο NCAA με την Βόρεια Καρολίνα, ωστόσο το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν για το κολεγιακό πρωτάθλημα (Naismith Award) το πήρε ο Μπλέικ Γκρίφιν της Οκλαχόμα. Σε μια χρονιά που αρκετές ομάδες «παραπαίουν» στο ΝΒΑ, ήταν λογικό, στο άκουσμα της είδησης πως ο λευκός φόργουορντ θα αφήσει το κολέγιο και θα θέσει υποψηφιότητα για το φετινό ντραφτ, πολλοί ιδιοκτήτες να αρχίσουν να κάνουν «όνειρα».

Ο δευτεροετής Γκρίφιν είναι το μεγάλο φαβορί, αυτή τη στιγμή, για να βρεθεί στο νούμερο 1 του ντραφτ. Τελείωσε την φετινή σεζόν έχοντας 30 doubles-doubles, αριθμός που αποτελεί το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ (πίσω μόνο από τα 31 του «ναύαρχου» Ντέιβιντ Ρόμπινσον), ενώ τα 504 ριμπάουντ που «μάζεψε» φέτος αποτελούν επίσης την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από τα 505 ενός άλλου λευκού, του μεγάλου Λάρι Μπερντ.

«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μένα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πιστεύω πως πήρα την σωστή απόφαση», δήλωσε ο 20χρονος φόργουορντ.

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube