Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 78-75 μέσα στο «Βισταλέγκρε» και πανηγύρισε επί ισπανικού εδάφους την πρόκριση του σε Φάιναλ Φορ έπειτα από 10 χρόνια απουσία. Ο παλαίμαχος πλέι μέικερ των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος έχει και δύο παρουσίες σε Φάιναλ Φορ, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την πρόκριση των Πειραιωτών στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, την οποία χαρακτήρισε «δίκαιη» καθώς ο Ολυμπιακός «διαθέτει σαφώς ανώτερη ομάδα από τη Ρεάλ».

Ο Γιώργος Λιμνιάτης εξήγησε πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προκριθούν επειδή «διαθέτουν καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και στη συνέχεια τους έγινε μάθημα το πάθημα του τρίτου παιχνιδιού». Όσο για το τέταρτο ματς, ο Ολυμπιακός «έδειξε αυτό ακριβώς που ζητάει ο προπονητής του. Οι παίκτες του είχαν υπομονή και έδειξαν πως διαθέτουν και χαρακτήρα. Παρά την απουσία του Νίκολα Βούισιτς, ο οποίος είναι κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, ο Μπουρούσης έπαιξε και για τον Βούισιτς και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση».

Πλέον, οι Πειραιώτες θα βρουν μπροστά τους στον ημιτελικό, τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. Μια κόντρα που ξυπνά μνήμες στον Γιώργο Λιμνιάτη, ο οποίος ήταν μέλος του Ολυμπιακού τόσο το 1994 όσο και το 1995 όταν και οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους «πράσινους» σε δύο συνεχόμενους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. « Η εμπειρία μου από τέτοια ματς λέει πως δεν πρέπει να τα δώσουν όλα οι “αιώνιοι” στον ημιτελικό γιατί θα πάνε “άδειοι” στον τελικό. Εμείς, την πατήσαμε δύο φορές στο παρελθόν. Και αν το 1995 δεν ήμασταν εμείς το φαβορί κόντρα στην φοβερή και τρομερή Ρεάλ, το 1994 την πατήσαμε γιατί τα είχαμε δώσει όλα στον ημιτελικό και δεν είχαμε άλλες δυνάμεις κόντρα στην Μπανταλόνα. Αυτό που πρέπει να σκεφτούν οι ομάδες είναι πως πάνε στο Βερολίνο για να πάρουν την κούπα και όχι για να αλληλοεξοντωθούν».

Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube