Στην τελική ευθεία μπαίνει η Superliga και οι Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα βρίσκονται μέσα στο «παιχνίδι» της κατάκτησης του τίτλου. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου, οι «δράκοι» φιλοξενούνται από την Γκιμαράες, η Λεϊσόες υποδέχεται τα «λιοντάρια» και οι «αετοί» αντιμετωπίζουν την Αμαδόρα στο «Jose Gomes».

Η πρώτη της βαθμολογίας, Πόρτο, φιλοξενείται από την όγδοη, Γκιμαράες. Οι «δράκοι», πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, επικράτησαν με 2-0 της Ναβάλ, ενώ οι γηπεδούχοι νίκησαν με 1-0 στην έδρα της Μπενφίκα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει τους Φουτσίλε, Μπενίτεζ, Πέδρο Εμανουέλ και τον τιμωρημένο Λισάντρο Λόπεζ, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει αν οι Λούτσο και Ροντρίγκεζ είναι ετοιμοπόλεμοι. Από την πλευρά τους, οι «Sadinos» θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Σεμέδο (σ.σ.: 2 αγωνιστικές), Φλάβιο Μεϊρέλες και τον τραυματία Ντόουγκλας.

Την τρίτη του πρωταθλήματος, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, υποδέχεται η έκτη, Λεϊσόες. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα (4-0) στην έδρα της Πάκος Φερέιρα, ενώ τα «λιοντάρια» πήραν το «τρίποντο» (2-0) από τη Ρίο Άβε. Οι «ερυθρόλευκοι» της Πορτογαλίας δεν υπολογίζουν τον Ζοέλ, ενώ ο Πάουλο Μπέντο καταστρώνει χωρίς τους τιμωρημένους Μουτίνιο, Πέδρο Σίλβα και τους τραυματίες Γκρίμι και Ισμαΐλοφ τα πλάνα του.

Η δεύτερη της κατάταξης, Μπενφίκα, αντιμετωπίζει την ένατη Αμαδόρα στο «Jose Gomes». Οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Μπελενένσες. Η «Estrela» (σ.σ.: το αστέρι) θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντιαγέ, ενώ οι «αετοί» δεν υπολογίζουν τους Σουάζο, Μορέτο και ο Κάρλος Μάρτινς είναι αμφίβολος.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 03/04/09

Ακαντέμικα-Μπελενένσες 1-0
(75' Πιλότο)

Σάββατο 04/04/09

Γκιμαράες-Πόρτο (21:00)

Κυριακή 05/04/09

Μαρίτιμο-Τροφένσε (18:00)
Σετούμπαλ-Μπράγκα (18:00)
Ναβάλ-Πάκος Φερέιρα (18:30)
Λεϊσόες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:00)
Αμαδόρα-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 06/04/09

Ρίο Άβε-Νασιονάλ (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 11/04/09

Μπελενένσες-Σετούμπαλ
Μπενφίκα-Ακαντέμικα
Πόρτο-Αμαδόρα
Λεϊσόες-Ρίο Άβε
Πάκος Φερέιρα-Γκιμαράες
Μπράγκα-Μαρίτιμο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ναβάλ
Τροφένσε-Νασιονάλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube