Πολύ σπάνια οι τέσσερις πρωτοπόροι των ισάριθμων περιφερειών του Κολεγιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών, καταφέρνουν να φτάσουν μαζί στο Final-4. Η περσινή χρονιά αποτέλεσε εξαίρεση στον εν λόγω κανόνα, φέτος όμως δυο από τις τέσσερις «top seeded» ομάδες δεν θα βρεθούν στην τελική φάση, που θα φιλοξενηθεί στο Ντιτρόιτ. Έτσι μετά το Πίτσμπεργκ (1) που δεν «πέρασε» το εμπόδιο της Βιλανόβα (3), ήρθε η σειρά του πρωτοπόρου στην γενική κατάταξη όλου του NCAA, Λούισβιλ (1) να πέσει θύμα έκπληξης και να αποκλειστεί από το Μίσιγκαν Στέιτ (2).

Μίσιγκαν Στέιτ (2)-Λούισβιλ (1) 64-52

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, με 31-6 ρεκόρ φέτος, ήταν το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για την είσοδο στα ημιτελικά, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Το Μίσιγκαν Στέιτ, όμως, έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά σε αθλητικά πλαίσια, όπως παραδέχτηκε ο προπονητής των ηττημένων, τους αντιπάλους του κι ελέγχοντας τον ρυθμό σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πήρε μια μεγάλη και «καθαρή» νίκη. Ο σέντερ Γκόραν Σάτον ήταν ο καλύτερος παίκτης των «Σπαρτιατών», καθώς πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε δέκα ριμπάουντ.

Μίσιγκαν Στέιτ: Σάτον 19, Σάμερς 12, Λούκας 10, Ουώλτον 8,Γκριν 6, Λούσιους 3, Ρου 2, Άλλεν 2, Γκρέι 2

Λούισβιλ: Κλαρκ 19, Νόουλς 11, Σμιθ 8, Ουίλιαμς 5, Σόσα 5, Τζένινγκς 4

Βόρεια Καρολίνα (1)-Οκλαχόμα (2) 72-60

Η Βόρεια Καρολίνα, το θρυλικό Κολέγιο του «μεγάλου» Μάικλ Τζόρνταν, είναι συνηθισμένη στα Final-4. Στο παιχνίδι των προημιτελικών με την Οκλαχόμα οι «Tar Heels» πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και με κορυφαίους τους Λόσον και Γκριν, που πέτυχαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, φτάνοντας στην εύκολη επικράτηση και «κλείνοντας εισιτήρια» για το Ντιτρόιτ.

Βόρεια Καρολίνα: Λόσον 19,Γκριν 18, Τόμπσον 10, Έλινγκτον 9, Χάνσμπρο 8, Ντέιβις 4, Ντρου 2, Ζέλερ 2

Οκλαχόμα: Γκρίφιν 23, Ουόρεν 18, Πατίλο 9, Κρόκερ 4, Τ.Γκρίφιν 4, Τζόνσον 2

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube