Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 14 – 15 Μαρτίου ολοκληρώθηκε στο κατάστημα GNET στου Ζωγράφου το Athens PES9 League που διοργάνωσαν τα καταστήματα GNET Κυψέλης, Καλλιθέας, Ζωγράφου, Γαλατσίου, Αμαρουσίου και Μενιδίου. Η τελική φάση του πρωταθλήματος Pro Evolution Soccer 2009 είχε αρχίσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μαρτίου στο κατάστημα της Λεωφόρου Παπάγου 96 & Κλάδου 2 στου Ζωγράφου αναδεικνύοντας 16 παίκτες. Η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε με τη φάση των προημιτελικών.

Στα ημιτελικά είχαν παραμείνει δύο παίκτες από το GNET Αμαρουσίου και δύο από το κατάστημα των τελικών στου Ζωγράφου. Στο μεγάλο τελικό πέρασαν ένας παίκτης από το Μαρούσι και ένας από του Ζωγράφου με Barcelona και Manchester United αντίστοιχα, ενώ και στο μικρό τελικό το ζευγάρι ήταν ίδιο. Νικητής του τελικού και του Athens PES9 League με σκορ 4 – 3 ήταν ο χειριστής της Barca και παίκτης του GNET Αμαρουσίου, Χρήστος Μερμήγκης.

Ο 21χρονος φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM και το Γιάννη Θειακό που έκανε και την απονομή του κυπέλλου. Όντας για 2η συνεχή χρονιά πρωταθλητής είπε: ”Συμμετείχα για τη διάκριση και την επιβεβαίωση”. Όσον αφορά την εμπειρία του: “Ασχολούμαι με το ISS Pro από το 1996 και με το PES2009 εδώ και 5 μήνες”. “Το μόνο άλλο video game με το οποίο ασχολούμαι είναι το Football Manager και παίζω πάντα με παρέα”. Είναι Ολυμπιακός, ενώ παίζει και ο ίδιος στην ομάδα του Αγ. Ιερόθεου ως δεξί μπακ. Δηλώνει οπαδός της Manchester United αλλά προτιμά τη Barcelona στο PES9 λόγω του τρόπου παιχνιδιού της. “Προτιμώ να παίζω επιθετικά, με ένα σύστημα 3-4-3”.

Με τη λήξη του απολαυστικού τελικού, το GNET Ζωγράφου και ο υπεύθυνος Διονύσης Σακελλαρόπουλος διοργάνωσαν μία μίνι φιέστα με απονομή και άνοιγμα σαμπάνιας. Και οι 8 νικητές κέρδισαν δώρα προσφορά της GIGABYTE, της Red Bull και των GNET. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube