Το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα PES2009 που διοργάνωσε η Zegetron Α.Ε. ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009. Οι φανατικοί του πιο αναγνωρίσιμου game ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν για την επίσημη πλέον αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου «Δαΐς». Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, καθώς υπήρξαν χιλιάδες που ήρθαν για να αγωνιστούν, να παρακολουθήσουν την τελική φάση του Πρωταθλήματος αλλά και φίλοι των συμμετεχόντων που τους συνόδευσαν για να τους υποστηρίξουν και να τους χειροκροτήσουν.

Ο μεγάλος τελικός βρήκε τον εξαιρετικά αμυντικό παίκτη Βαγγέλη Συρίγο (Βραζιλία) και τον ικανότατο Γιώργο Ρούσσο (Αργεντινή) να ανταγωνίζονται στήθος με στήθος σε έναν συναρπαστικό τελικό αγώνα, όπου το σκορ έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του Βαγγέλη Συρίγου.

Στην συνέχεια ακολούθησε εντυπωσιακή τελετή απονομής όπου οι 8 καλύτεροι Έλληνες παίκτες PES 2009 παρέλαβαν τα δώρα τους. Την απονομή έκανε ο κος. Σαργκάνης ως επίτιμος καλεσμένος.

Ο νικητής του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος PES 2009 είναι ο Βαγγέλης Συρίγος, ο οποίος κέρδισε και το μεγάλο έπαθλο, ένα αυτοκίνητο CHEVROLET AVEO! Ο 21χρονος τερματοφύλακας του Κένταυρου δήλωσε στο www.sport-fm.gr αμέσως μετά τη νίκη του: “Αισθάνομαι χαρούμενος αλλά και αρκετά κουρασμένος για να αντιληφθώ τι πέτυχα!”

Ασχολείται με το Pro Evolution Soccer από το 1997 και το τότε ονομαζόμενο ISS Pro, ενώ στο PES 2009 πρόλαβε να προπονηθεί μόνο ένα μήνα. “Δεν παίζω άλλα video games” επισημαίνει. Μένει στον Πειραιά, σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. Εργοθεραπείας ΠΕΙΡΑΙΑ και δηλώνει οπαδός του Ολυμπιακού και φανατικός της SPORTDAY και του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Αυτή τη στιγμή έχει δοθεί δανεικός από τον Ατρόμητο Πειραιώς στην τωρινή του ομάδα, ενώ μας είπε πως μετά από αυτή την επιτυχία προτιμά να παίζει PES αντί για κανονικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, μας αποκαλύπτει το μυστικό της νίκης του : “Επικεντρώνομαι στην άμυνα και δεν τρώω πάνω από 1 γκολ στο παιχνίδι. Στον τελικό προτίμησα τη Βραζιλία γιατί θα άφηνα ελάχιστους παίκτες στην επίθεση και ήθελα να είναι αρκετά καλοί !”

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube