Το παιχνίδι ανάμεσα στην τέταρτη του βαθμολογικού πίνακα, Λεϊσόες, και την πρώτη, Πόρτο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Superliga. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 στην έδρα της Μπενφίκα, ενώ οι «δράκοι» έμειναν στο «μηδέν» με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Μπρούνο Τσίνα και Μπέτο είναι αμφίβολοι για τους γηπεδούχους. Από την πλευρά του, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει τον Κριστιάν Ροντρίγκεζ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η ετοιμότητα των Λισάντρο, Φουτσίλε, Σαπουνάρου και Μπενίτεζ.

Η δεύτερη της κατάταξης, Μπενφίκα, φιλοξενείται από τη δέκατη, Ναβάλ, στο «Jose Bento Pessoa». Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 στην έδρα της Μπελενένσες. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Μοράις, ενώ οι «αετοί» θα παραταχθούν χωρίς τους Σουάζο, Κάρλος Μάρτινς και Αμορίμ.

Η τρίτη της βαθμολογίας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, υποδέχεται την δωδέκατη, Πάκος Φερέιρα. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 2-0 τη Ρίο Άβε. Τα «λιοντάρια» δεν υπολογίζουν τους Ρόσενμπακ, Γκρίμι και Πόστιγκα, ενώ ο Πάουλο Σέρτζιο καταστρώνει χωρίς τους Ρούι Μιγκέλ και Ανουνσισάο (που μετακομίζει στην Κίνα) τα πλάνα του.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 06/03/09

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 1-1
(69' Έντσον-90' Τζαλμά)

Σάββατο 07/03/09

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πάκος Φερέιρα (21:00)
Λεϊσόες-Πόρτο (23:00)

Κυριακή 08/03/09

Ακαντέμικα-Τροφένσε (18:00)
Γκιμαράες-Μπελενένσες (18:00)
Αμαδόρα-Μπράγκα (20:00)
Ναβάλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 09/03/09

Σετούμπαλ-Νασιονάλ (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 15/03/09

Πόρτο-Ναβάλ
Μπενφίκα- Γκιμαράες
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε
Μπράγκα-Ακαντέμικα
Πάκος Φερέιρα- Λεϊσόες
Νασιονάλ-Μαρίτιμο
Μπελενένσες-Αμαδόρα
Τροφένσε-Σετούμπαλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube