Οποιαδήποτε αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, καθηλώνει όλους τους φιλάθλους. Όταν αυτή η αναμέτρηση μάλιστα είναι και τελικός, τότε ένας λόγος παραπάνω. Πέραν όλης της φίλαθλης μπασκετικής Ελλάδας, δεν είναι λίγοι και οι μπασκετμπολίστες της ελληνικής Α1 που θα παρακολουθήσουν τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των «αιωνίων». Το www.sportfm.gr επικοινώνησε με ορισμένους από αυτούς για να μάθει τι γνώμη τους για το αυριανό ματς.

Άαρον Μάιλς (Πανιώνιος)

«Πιστεύω πως θα γίνει ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι. Πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδος που βρίσκονται ανάμεσα και στις πέντε καλύτερες της Ευρώπης για μένα. Στο παρκέ θα βρεθούν…δισεκατομμύρια και μακάρι να καταφέρω και εγώ να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο και να παρακολουθήσω αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση. Αν θα έπρεπε να δώσω κάπου προβάδισμα, θα έδινα στον Παναθηναϊκό γιατί παίζει καλύτερη άμυνα από ότι ο Ολυμπιακός».

Ουίλιαμ Εϊβερι (Τρίκαλα)

«Όποια πρόβλεψη και να κάνει κάποιος για αυτό το ματς, κινδυνεύει να εκτεθεί. Είναι λυπηρό πως το παιχνίδι θα γίνει μπροστά σε πολύ λίγα άτομα. Κανονικά, θα έπρεπε να έρχονται και ξένοι οπαδοί να παρακολουθούν αυτό το ματς. Θα έπρεπε να έρχονται οπαδοί από όλη την Ευρώπη. Έπρεπε να είναι ένα ματς διαφήμιση. Οι παίκτες που θα βρίσκονται στο παρκέ είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης και περιμένω να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Σε τέτοια παιχνίδια, όλα κρίνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Όποιος είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και έχει καθαρό μυαλό, θα πάρει τη νίκη».

Στίβεν Σμιθ (Κολοσσός Ρόδου)

«Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός της Ευρωλίγκα. Και οι δύο ομάδες είναι πραγματικά σπουδαίες. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον Τζος Τσίλντρες αλλά ο Τζανίρο Πάργκο νομίζω πως βοηθάει πιο ουσιαστικά την ομάδα. Αν ο Πάργκο βρεθεί σε καλή μέρα, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πιο κοντά στη νίκη».

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι)

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού η μια από την άλλη και όποιος καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο τρόπαιο. Αν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού βρεθούν σε καλή μέρα, τότε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρεθεί πιο κοντά στη νίκη. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, για να πάρει το Κύπελλο θα πρέπει να παίξουν καλά οι περιφερειακοί του».

Κίκι Κλαρκ (Άρης)

«Στο ξεκίνημα της σεζόν και οι δύο δεν απέδιδαν καλό μπάσκετ. Έχουν όμως την εμπειρία και οι δύο ομάδες και τώρα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ξέρουν πότε πρέπει να είναι στο πικ της φόρμας τους και αυτή την εποχή νομίζω πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, έχουν αγγίξει πολύ υψηλά στάνταρ».

Άκης Καλλινικίδης (Αιγάλεω)

«Τα προγνωστικά περιττεύουν και περισσεύουν σε αυτά τα ματς. Θα έδινα ένα προβάδισμα στον Παναθηναϊκό γιατί όποτε έχει αγωνιστεί σε τελικό, τις περισσότερες φορές έχει κερδίσει κι νομίζω πως και λόγω φόρμας έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και σε αυτόν τον τελικό. Βέβαια αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει αλλά δεν νομίζω πως θα γίνει σε αυτόν τον τελικό».

Αντάνας Καβαλιάουσκας (Καβάλα)

«Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και δίκαια βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου. Είμαι σίγουρος πως θα βρίσκονται και στον τελικό του πρωταθλήματος ενώ όλα αυτά τα χρόνια, μονομαχούν κάθε σεζόν τουλάχιστον πέντε φορές, οπότε γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον. Όποια ομάδα αιφνιδιάσει με κάποιο τρικ την άλλη, θα έχει τον πρώτο λόγω για τη νίκη. Η παρουσία του Πάργκο, ίσως είναι ένα καλό τρικ για τον Ολυμπιακό αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει μεγάλο δείγμα αγώνων του Ολυμπιακού με τον Πάργκο στο παρκέ».

Μαμαντού Ντιαρά (ΠΑΟΚ)

«Τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πάντα συναρπαστικά. Δεν δίνω σε καμία ομάδα προβάδισμα γιατί νομίζω πως όλα ξεκινούν από την απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι τελικοί και μάλιστα σε ουδέτερο γήπεδο. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού θα είναι πολύ σημαντικό γιατί όποια ομάδα από τις δύο ξεκινήσει καλύτερα, θα έχει και την ψυχολογία με το μέρος της».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ