Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν καθηλώνει μόνο όλη τους Έλληνες φιλάθλους. Καθηλώνει και πολλούς Ευρωπαίους. Και όχι μόνο φιλάθλους αλλά και παίκτες άλλων ομάδων που είτε έχουν αντιμετωπίσει τους δύο «αιώνιους», είτε θα ήθελαν να αγωνίζονται σε αυτούς, είτε απλά τους θαυμάζουν. Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, Πάμπλο Πριχιόνι, Νάντο Τζεντίλε και Αντρέ Χάτσον μίλησαν στο www.sporfm.gr για τον τελικό της Κυριακής.


Ρακόσεβιτς: «Μακάρι να αγωνιζόμουν και εγώ»

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς της Τάου, μίλησε στο www.sportfm.gr για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Σέρβος γκαρντ των Βάσκων θεωρεί πως το παιχνίδι θα κριθεί από την απόδοση των δύο ομάδων στην επίθεση ενώ ευχήθηκε να μπορούσε και αυτός μια μέρα να πάρει μέρος σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ο 31χρονος γκαρντ, όμως, δεν ξεκαθάρισε με ποιας ομάδας τη φανέλα θα ήθελε να αγωνιστεί. «Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της Ελλάδος. Θεωρώ πως όποιος από τους δύο αντιπάλους βρεθεί στην καλύτερη μέρα επιθετικά, θα πάρει και το παιχνίδι. Όλοι λένε πως τα ματς κρίνονται στην άμυνα αλλά αν δείτε όλα τα τελευταία ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα διαπιστώσετε πως πάνε σε υψηλά σκορ. Αυτό νομίζω θα γίνει και σε αυτό το ματς. Όσο καλές και να είναι οι άμυνες των δύο ομάδων, δύσκολα θα πάει το σκορ χαμηλά».

Εκτός του Σέρβου γκαρντ της Τάου, στο www.sportfm.gr μίλησε και ο πλέι μέικερ των Βάσκων, Πάμπλο Πριχιόνι. Ο 32χρονος Αργεντινός πλέι μέικερ εκτιμά πως θα γίνει ένα δυνατό ματς και δίνει προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό γιατί «έχει πιο έμπειρους παίκτες που έχουν παραστάσεις από μεγάλους τελικούς και ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει αρκετό ταλέντο ως ομάδα αλλά οι παίκτες του δεν έχουν εμπειρία από τέτοια ματς».

Η Ρόμα ήταν η τελευταία ομάδα που αντιμετώπισε στην Ευρωλίγκα τον Παναθηναϊκό και οι Ιταλοί κατάλαβαν πως οι νταμπλούχοι Ελλάδος βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Ο προπονητής της Λοτομάτικα και πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», Νάντο Τζεντίλε, μίλησε στο www.sportfm.gr για τον μεγάλο τελικό και ευχήθηκε «να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Το εύχομαι και το ελπίζω. Έχω ζήσει την ατμόσφαιρα αυτών των ντέρμπι και θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό ματς της Ευρώπης αυτό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να παίζει την άμυνα που παίζει στους τελευταίους αγώνες, τότε θα πάρει το Κύπελλο και μάλιστα εύκολα».

Πέραν το Νάντο Τζεντίλε και ο Αντρέ Χάτσον κατάλαβε πως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ιδιαίτερα οι ψηλοί της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει αξιοθαύμαστη ισορροπία μεταξύ περιφέρειας και φροντ λάιν και αυτό είναι που τον κάνει μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θεωρώ πως έχει 12 παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης και ιδιαίτερα οι ψηλοί του είναι σπουδαίοι. Αν βρεθούν σε καλή μέρα στον τελικό τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει το Κύπελλο».

Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ