Μια ακόμη ημέρα δίχως σημαντική εξέλιξη στην απόκτηση του επιθετικού ήταν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Ο Φαλκάο της Ρίβερ Πλέιτ μοιάζει πιο εφικτή περίπτωση, την ώρα που ο Νιλμάρ απομακρύνεται, κάτι που κατέστησε σαφές ο μάνατζερ του: «Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό δεν θα πρέπει καν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Η Ιντερνασιονάλ ήδη αρνήθηκε 15 εκατ. ευρώ από την Παλέρμο για την παραχώρηση του παίκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο προσκήνιο και οι Παλάσιο, Φρεντ. «Πηγαίνουμε πολύ καλά και νομίζω ότι η διαφορά από την πρώτη θέση δεν είναι σωστή. Μου αρέσει που μου δείχνετε κάποιοι ότι χτυπάτε την πόρτα της ενδεκάδας», είπε στους παίκτες ο Τεν Κάτε.

Πιο πιθανό του Φαλκάο

Η αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ροντρίγκο Σόουζα συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό και χθες δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη. Τα ονόματα των Νιλμάρ και Φαλκάο είναι ψηλά στη λίστα, αλλά πιο εφικτή από τις δύο περιπτώσεις είναι αυτή του Κολομβιανού φορ της Ρίβερ Πλέιτ. Το 50% των δικαιωμάτων του Φαλκάο ανήκει στη Ρίβερ και το άλλο 50% σε γραφείο μάνατζερ. Οι πράσινοι προσφέρουν 5 εκατ. ευρώ για το 50% του παίκτη και οι Αργεντινοί το σκέφτονται, την ώρα που ο παίκτης δηλώνει άγνοια: «Δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Το παρόν μου είναι στη Ρίβερ Πλέιτ».

Απομακρύνεται ο Νιλμάρ

Ένας από τους βασικούς στόχους του «τριφυλλιού» είναι ο Βραζιλιάνος της Ιντερνασιονάλ, Νιλμάρ. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας τις δηλώσεις του ατζέντη του 25χρονου φορ, μάλλον θα πρέπει να στραφεί αλλού. Ο ατζέντης του παίκτη μίλησε στην ιστοσελίδα fanaticosporfutebol και ήταν κάτι παραπάνω από αρνητικός:

«Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό δεν θα πρέπει καν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Η Ιντερνασιονάλ ήδη αρνήθηκε 15 εκατ. ευρώ από την Παλέρμο για την παραχώρηση του παίκτη. Οπότε θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τον παίκτη και προς την ομάδα. Δεν ενδιαφέρει λοιπόν ούτε εμένα ούτε την ομάδα. Ο Νίλμαρ είναι στο στόχαστρο κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, οι οποίες θα πρέπει να προσφέρουν περισσότερα απ' αυτά που είχε δώσει η Παλέρμο για να τον πάρουν. Δεν θα ήθελα να πω ποιο είναι το ακριβές ποσό που ζητούν η Ιντερνασιονάλ και ο παίκτης». Ο Παναθηναϊκός φέρεται να προσφέρει 6-7 εκατ. ευρώ για το 50% του παίκτη, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερνασιονάλ ξεκαθάρισε ότι πωλείται μόνο το 100%.».

Και οι άλλοι…

Πλην των Νιλμάρ και Φαλκάο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις παικτών. Ο Παλάσιο της Μπόκα Τζούνιορς είναι μια από αυτές και οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν 7 εκατ. για το 50%, πρόταση που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Αργεντινούς. Ταυτόχρονα, υπάρχουν φήμες και για τον Φρεντ της Λιόν , του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος είναι δυσαρεστημένος και θέλει να φύγει από τώρα. Σε ότι αφορά το αριστερό άκρο, στην υπόθεση Ζόνεφελντ επικρατεί στασιμότητα και έτσι το βλέμμα στρέφεται στον Λεονάρντο του Άγιαξ.

Τεν Κάτε: «Πιο δυνατά»

Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνιση κόντρα στον Άρη έδωσε ο χθες ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος ζήτησε ακόμη περισσότερη προσπάθεια.

«Με τον Άρη κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Πιστεύω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν φανταστικό και τα πήγατε όλοι υπέροχα. Με χαρά μου βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε. Πηγαίνουμε πολύ καλά και νομίζω ότι η διαφορά από την πρώτη θέση δεν είναι σωστή. Αξίζουμε περισσότερα πράγματα. Με ικανοποίηση βλέπω επίσης ότι μπορώ να υπολογίζω όλο και περισσότερους παίκτες. Μου αρέσει που μου δείχνετε κάποιοι ότι χτυπάτε την πόρτα της ενδεκάδας και αυτό είναι καλό. Πρέπει να συνεχίσουμε, όμως, ακόμα πιο δυνατά. Μπορούμε να δώσουμε περισσότερα. Έχουμε πολλές δυνατότητες. Ακόμα δεν έχετε αποδώσει ούτε το 30% αυτών που μπορείτε».

Το βιβλίο για τα 100 χρόνια

Σήμερα στις 19:30 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής το βιβλίο για τα 100 χρόνια της ομάδας. Μία πολύ καλή έκδοση, την οποία επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι Βαγγέλης Μελέκογλου και Σήφης Βοτζάκης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν όλοι οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας και πολλοί πρώην αθλητές του συλλόγου, αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές.

Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube