Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στο κολεγιακό πρωτάθλημα ο Νικ Καλάθης. Ο 19χρονος γκαρντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Florida Gators στη νίκη επί της North Carolina με 68-66, καθώς πέτυχε 24 από τους 32 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή του -10, με το οποίο βρισκόταν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος. Με το σκορ στο 58-56 σε βάρος των Gators 4 λεπτά πριν το τέλος ο διεθνής με τους Νέους άσος ανέλαβε δράση.

Πέτυχε τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας του, μεταξύ των οποίων και το σουτ με το οποίο της έδωσε προβάδισμα με 67-66 11’’ πριν το τέλος, ενώ ακολούθησε ένα κλέψιμο από τον ίδιο και μία βολή για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Σε 34 λεπτά συμμετοχής είχε συνολικά 32 πόντους (10/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/13 βολές), 5 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να φτάσει η ομάδα του στη 12η νίκη της σε 14 αγώνες.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να είχαμε χειρότερη απόδοση. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, σκοράραμε σε καθοριστικά σημεία και παίξαμε κάποιες καλές άμυνες», δήλωσε ο Νικ Καλάθης μετά το τέλος του αγώνα. Το εγκώμιό του έπλεξε ο προπονητής του, Μπίλι Ντόνοβαν, λέγοντας: «Ο Νικ ήταν εξαιρετικός. Ήταν σε μεγάλη βραδιά στην επίθεση και μπορούσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις για την ομάδα μας. Πέτυχε μερικά πολύ καθοριστικά καλάθια».

«Δεν τον αφήσαμε να έχει εύκολα σουτ, αλλά κατάφερε να σκοράρει μπροστά σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Απλώς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης», δήλωσε ο προπονητής των ηττημένων, Σίντνεϊ Λόου.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube