Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια που έκανε ο NovaΣΠΟΡ FN 94,6 με την ευγενική προσφορά της MEDIATEL και την αμέριστη και πολύτιμη συνεισφορά του Αντώνη Ρέμου για να μεγαλώσει και άλλο τη «Κιβωτό του κόσμου». Χάρη στη δική σας συνπαράσταση συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα για να βοηθηθούν ακόμη περισσότεροι συνάνθρωποί μας που το έχουν ανάγκη. Διαβάστε τις δηλώσεις των σπουδαίων προσωπικοτήτων που συνέβαλαν στην προσπάθεια. Η οικογένεια του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά!

Ο Αντώνης Ρέμος, που είναι χρόνια τώρα υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας, βρέθηκε στο στούντιο του NovaSport FM για τρεις ώρες, από τις 2 το μεσημέρι μαζί με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Γιάννη Θειακό. Στην κορυφαία συχνότητα της χώρας φιλοξενήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως οι: Ντούσαν Μπάγεβιτς, Βασίλης Χατζηπαναγής, Άκης Ζήκος, Πύρρος Δήμας, Τάκης Λεμονής, Άγγελος Χαριστέας, Τάσος Μητρόπουλος, Νίκος Σαργκάνης, της πολιτικής: Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γρηγόρης Αρναούτογλου και Θέμης Γεωργαντάς και πολλοί άλλοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Τάκης Λεμονής: «Συγχαρητήρια στον πατέρα Αντώνιο και σε όλους τους υπεύθυνους της προσπάθειας αυτής. Δυστυχώς τέτοιες ενέργειες τις θυμόμαστε μόνο αυτές τις ημέρες, αν και αυτά τα παιδιά πρέπει να τα θυμόμαστε κάθε μέρα».

Αχιλλέας Μπέος: «Συγχαρητήρια στον Αντώνη Ρέμο και τον ΣΠΟΡ FM για την προσπάθεια τους αυτή. Είμαι και εγώ πατέρας τεσσάρων παιδιών και τέτοιες ενέργειες με συγκινούν. Εύχομαι αγάπη, ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Άγγελος Χαριστέας: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό που κάνετε σήμερα. Εγώ πραγματικά επειδή απέχω από τα ελληνικά δρώμενα, λόγω του ότι παίζω πολλά χρόνια στο εξωτερικό, είναι μεγάλη μου χαρά να κάνω ό, τι μπορώ για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέμα αυτό».

Γιώργος Γλου: «Συγχαρητήρια στον πατέρα Αντώνιο για το έργο του και για την προσπάθειά σας. Θα είμαστε δίπλα σας σε όλες τις εκδηλώσεις και με όλα τα μέσα».

Νίκος Σαργκάνης: «Συγχαρητήρια για όσα κάνετε είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια».

Γιώργος Γιαννάκης: «Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Πατέρα Αντώνιο υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αλλά είναι σκόρπιοι. Συγχαρητήρια σε εσάς που τον βρήκατε και οργανώσατε όλοι αυτήν την προσπάθεια. Καλή δύναμη και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Κώστας Σκανδαλίδης: «Το έργο του πατέρα Αντώνιου είναι θεάρεστο. Δίνει στην εκκλησία και τους ανθρώπους της το ηθικό κύρος που χρειάζονται αυτήν την περίοδο».

Θέμης Γεωργαντάς: «Συγχαρητήρια, είναι ό, τι πιο σημαντικό αυτό που κάνετε σήμερα. Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει χαρά, αγάπη και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Άκης Ζήκος: «Χρόνια Πολλά. Η σημερινή σας προσπάθεια είναι ό, τι καλύτερο για τα παιδιά της Κιβωτού. Εύχομαι υγεία, ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Χρόνια Πολλά. Έχει τύχει να επισκεφτώ το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα πρόσφατα και έχω καταλάβει τι σημαίνει γι’ αυτά τα παιδιά να τα αγκαλιάσεις. Έχουν ανάγκη από στοργή στις δύσκολες μέρες μας. Ακόμα και το ποιο μικρό δώρο, δύο μπάλες για παράδειγμα, μπορεί να τους προσφέρει μεγάλη χαρά. Συγχαρητήρια για τη σημερινή σας προσπάθεια, είναι πολύ σημαντικό».

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Χρόνια Πολλά. Συγχαρητήρια για τη σημερινή σας προσπάθεια. Έχω κάνει και εγώ ρεπορτάζ για την Κιβωτό για την εκπομπή μου και γνωρίζω πολύ καλά το έργο που γίνεται εκεί μέσα. Γι’ αυτό και θέλω να προβληθεί το έργο που κάνει ο πατέρας Αντώνιος, γι’ αυτά τα παιδιά. Μπράβο στον ΣΠΟΡ FM και σε εσένα Αντώνη, που συμμετέχεις γι’ άλλη μια φορά σε μια τέτοια προσπάθεια».

Βασίλης Χατζηπαναγής: «Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και είμαι στη διάθεσή σας για τη διεξαγωγή ενός αγώνα για να προσφέρουμε ό, τι μπορέσουμε στα παιδιά της Κιβωτού».

Τι είναι η «Κιβωτός του κόσμου»

Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας,την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.

Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 180 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού. Τα 150 Ελληνόπουλα, μαζί με τα παιδιά από χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν και το Ιράκ, βιώνουν όλα μαζί αρμονικά τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού που τους ανακουφίζει από τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστειες, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη.

Εκτός των εθελοντών που φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως σίτιση, ένδυση ψυχαγωγία, περίθαλψη, σxολική ένταξη, άλλοι εθελοντές τα διδάσκουν αφιλοκερδώς φροντιστηριακά μαθήματα, άλλοι τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, και όλοι, μαζί με την αγάπη των δωρητών και την αδιάκοπη φροντίδα και προσευχή του πατρός Αντωνίου, συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και καταξίωση.

Παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις της Κιβωτού σε μέσα, υποδομές και πόρους, το έργο της είναι σημαντικό και έχει αναγνωρισθεί με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. To Ευρωπαικό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003. Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της.

Τέλος, και πιο πρόσφατα, στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.

Για προσφορές ή περισσότερες πληροφορίες για το έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης παιδικής μέριμνας και προστασίας «Κιβωτός του κόσμου» μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.kivotostoukosmou.org

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube