Από την προσωποκεντρική διοίκηση επί ημερών Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, περνάμε σε μία νέα φάση λειτουργίας και διοίκησης της ομάδας, στην οποία φαίνεται ότι την ευθύνη θα έχουν –ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά- επτά άνθρωποι. Με την τοποθέτηση του Γιωργου Κιντή στην θέση του προέδρου της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και του Νίκου Νοτιά σε θέση αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκε το «παζλ» της νέας εποχής και το κύριο χαρακτηριστικό του νέου οργανογράμματος είναι η διασπορά αρμοδιοτήτων. Όποιος έχει αντιληφθεί τον ρόλο του 40χρονου νέου προέδρου ως ρόλο νέου-Ντέμη είναι μακριά από την πραγματικότητα. Ο κ. Κιντής φυσικά και θα έχει λόγο στις εξελίξεις και –κυρίως- στο οικονομικό κομμάτι, καθώς θεωρείται ειδικός επί αυτών των θεμάτων.
Από κει και πέρα όμως οι Νίκος Κούλης και Τάκης Κανελλόπουλος θα διατηρήσουν αρμοδιότητες που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας, ενώ ο Νίκος Νοτιάς με την απόφασή του να αναλάβει θέση ισότιμου αντιπροέδρου με τους δύο προαναφερθέντες και κυρίως με την χθεσινή του δήλωση για τις εξελίξεις στην ομάδα, δίνει κι αυτός το «στίγμα» του. Ένα «στίγμα» πιο ευκρινές από τα προηγούμενα χρόνια, που αποδεικνύει ότι θα συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις. Η παροχή στον Νίκο Θανόπουλο του δικαιώματος να λειτουργεί καθημερινά την ΠΑΕ δεν είναι τίποτε άλλο από την πιστοποίηση αυτού που κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας εδώ και μέρες, ακόμα και πριν την αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη. Τα στελέχη και οι υπάλληλοι της ομάδας σε αυτόν είχαν δει τον άμεσο προϊστάμενό τους και έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν.
Από κει και πέρα, έξω από αυτούς τους πέντε ανθρώπους, οι δύο που συμπληρώνουν την επτάδα θα είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Στέλιος Μανωλάς. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα είναι οι «κλειδοκράτορες» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ενός κομματιού του συλλόγου που στο τέλος της ημέρας θα κρίνει πολλά για την επιτυχία ή όχι του νέου διοικητικού μοντέλου της ομάδας. Από την εικόνα της ομάδας θα εξαρτηθούν πολλά, καθώς αυτή είναι ο καθρέφτης –και- των διοικητικών πεπραγμένων. Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι ο απόλυτος συντονισμός και η συνεννόηση αυτών των επτά ανθρώπων για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει στο μέλλον. Το… παιχνίδι πλέον στην λειτουργία της ομάδας είναι ομαδικό και αυτό σε ορισμένους τομείς λειτουργεί θετικά, καθώς περισσότεροι άνθρωποι σημαίνουν περισσότερες ιδέες, αλλά έχει και δύσκολες πτυχές που αφορούν την ευελιξία του σχήματος.
Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com