Εύκολο αναμένεται να είναι το έργο των πρωτοπόρων της Superliga. Η Πόρτο υποδέχεται την Ακαντέμικα, η Μπενφίκα τη Σετουμπάλ, η Σπόρτινγκ την Γκιμαράες, ενώ η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα Λεϊσόες φιλοξενεί τη Ναβάλ.

Η Πόρτο στοχεύει μόνο στη νίκη εναντίον της Ακαντέμικα, καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες, αφού απέχει οκτώ βαθμούς από την κορυφή (με ένα παιχνίδι λιγότερο).

Η Μπενφίκα θέλει να νικήσει την Σετουμπάλ για να ξεπεράσει το «σοκ» μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό με 5-1, που μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA, Επίσης, θέλει να διατηρηθεί στον ένα βαθμό με την Λεϊσόες και αν είναι δυνατόν να την ξεπεράσει σε ενδεχόμενη απώλεια της δεύτερης στο παιχνίδι με τη Ναβάλ. Οι «αετοί» δεν θα έχουν και σε αυτό το παιχνίδι τους Ντι Μαρία και Μακουκούλα. Αμφίβολοι είναι οι Λουϊζάο, Αϊμάρ.

Η Λεϊσόες υποδέχεται τη Ναβάλ και θέλει να παραμείνει μόνη πρώτη στο πρωτάθλημα. Από τους γηπεδούχους θα είναι απόντες οι Ρομπέρτο και Καστανέιρα. Οι Κοβάτσεβιτς, Ζοζέ Μάριο θα απουσιάσουν από τους φιλοξενούμενους.

Η αποστολή της Σπόρτινγκ στο παιχνίδι με την Γκιμαράες μοιάζει εύκολη, αλλά πιθανόν να μην είναι, καθώς θα έχει πολλές απουσίες. Οι Κανέιρα, Πέδρο Σίλβα, Τόνελ, Άμπελ, Ρόσενμπακ, Ισμαίλοφ και Ντερλέι δεν θα αγωνιστούν στο ερχόμενο παιχνίδι.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 28/11, (22:30)
Λεϊσόες- Ναβάλ

Σάββατο 29/11, (20:45)
Μπελενένσες- Μαριτίμο

Κυριακή 30/11 (18:00)
Π. Φερέιρα- Αμαδόρα
Τροφένσε- Ρίο Άβε
Μπράγκα- Νασιονάλ(20:00)
Σπόρτινγκ- Γκιμαράες(22:15)

Δευτέρα (1/12)
Πόρτο- Ακαντέμικα(20:15)
Μπενφίκα- Σετουμπάλ(22:30)

Δείτε την βαθμολογία της Superliga

Επόμενη αγωνιστική

Κυριακή (7/12, 18:00)

Ακαντέμικα- Π.Φερέιρα
Αμαδόρα- Σπόρτινγκ
Γκιμαράες- Λεϊσόες
Μαρίτιμο- Μπενφίκα
Νασιονάλ- Μπελενένσες
Ρίο Άβε- Ναδάλ
Τροφένσε- Μπράγκα
Σετουμπαλ- Πόρτο

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube