Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/11/04), για να υποδεχθεί τους υποψήφιους διαδόχους των Ντιτρόιτ Πίστονς στον θρόνο του «παγκόσμιου πρωταθλητή», όπως λένε οι Αμερικανοί.

Από πέρσι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Σπουδαίοι παίκτες άλλαξαν στρατόπεδο, μια νέα ομάδα, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, προστέθηκε ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 30. Ατραξιόν του πρωταθλήματος για άλλη μια χρονιά θα είναι και οι «rookies». Οι περιφέρειες από 4 έγιναν 6 με τους Σάρλοτ Χόρνετς να μετακομίζουν στη Δύση.

Η Atlantic θεωρείται μια από τις πιο ανοικτές περιφέρειες στο πρωτάθλημα. Στη Central οι Ιντιάνα Πέισερς θα προσπαθήσουν να αρπάξουν τα ηνία από τους πρωταθλητές Πίστονς. Στη Southeast δεσπόζει η παρουσία του Σακίλ Ο’ Νιλ που πήρε μεταγραφή στους Χιτ του Μαϊάμι. Στη Northwest οι Τίμπεργουλβς του Τιμ Ντάνκαν έχουν φέτος ισχυρούς ανταγωνιστές, τους Νάγκετς του Κένιον Μάρτιν και τους Τζαζ του Αντρέι Κιριλένκο. Στη Southwest οι Σπερς θα προσπαθήσουν να υπερισχύσουν των ενισχυμένων Μάβερικς. Τέλος, στην Pacific ο Κόμπι Μπράιαντ να προσπαθήσει να κρατήσει «ζωντανούς» τους Λέικερς, τους ενισχυμένους Φίνιξ Σανς και τους πάντα ισχυρούς Σακραμέντο Κινγκς.

Μπερδευτήκατε; Ενδιαφέρεστε να μάθετε τα πάντα για κάθε μία από τους 30 μνηστήρες του τίτλου; Είστε φανατικοί φίλοι του ΝΒΑ; Θέλετε να ποντάρετε τα χρήματά σας στο στοίχημα; Διαβάστε το αφιέρωμα του Sportfm.gr. Δεν εύχεστε μόνο εσείς να πάτε ταμείο, ποντάροντας στους 30 μονομάχους. Ευχές κάνουν και τα αστέρια! Τη μεγάλη γιορτή θα την παρακολουθήσουμε μέχρι την ημέρα της στέψης του πρωταθλητή.


Επιμέλεια: Βάιος Τσούτσικας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube