Στην 34η και τελευταία αγωνιστική της SuperLiga, η Μπενφίκα θέλει μόνο ένα βαθμό απέναντι στην Μποαβίστα για να κατακτήσει τον τίτλο. Εύκολες αποστολές για Σπόρτινγκ, Μπράγκα και Πόρτο.


Το ματς της αγωνιστικής


Μποαβίστα-Μπενφίκα

Απλά να μην χάσει θέλει η Μπενφίκα απέναντι στην Μποαβίστα. Και σίγουρα η ομάδα του Τραπατόνι δεν σκοπεύει να αυτοκτονήσει, ειδικότερα τώρα που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μακριά από το τρόπαιο του πρωταθλητή. Οι «αετοί» έχουν αμφίβολο μόνο τον Ρικάρντο Ρότσα, ενώ ο Τάκης Φύσσας αναμένεται να μείνει στον πάγκο. Για τους γηπεδούχους. Που έκλεισαν για τα επόμενα δύο χρόνια τον προπονητή της Ρίο Άσε Κάρλος Μπρίτο, θα αγωνιστούν χωρίς τους Ζοάο Πίντο, Κάρλος, Νέλσον, Χιούγκο, Αλμέιδα, Ζε Μανουέλ και Μαρτελίνιο. Πραγματικό νοσοκομείο δηλαδή.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Μόνο τη νίκη θέλει η Πόρτο απέναντι στην αδύναμη Ακαδέμικα και ελπίζει σε στραβοπάτημα των «λουζιτανών», ώστε να κατακτήσει αυτή τον τίτλο. Οι «δράκοι» είναι πλήρεις με μοναδικό απών τον Μποσίνγκουα.

Για τη νίκη θα αγωνιστούν τα «λιοντάρια» της Σπόρτινγκ, απέναντι στην Νασιονάλ, ώστε να επωφεληθούν από πιθανές γκέλες των Μπένφίκα και Πόρτο. Οι γηπεδούχοι, αν και απογοητευμένοι από την αποτυχία της Τετάρτης, θα παλέψουν απέναντι στην ελλιπέστατη Νασιονάλ με τον Λιέντσον στη σύνθεσή τους και αναμένεται να επικροτήσουν εύκολα.

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα, η Εστορίλ ηττήθηκε από την Μαριτίμο, η οποία και έκλεισε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα.

Στο ντέρμπι γοήτρου, ανάμεσα στις φιλότιμες Ουνιάο Λεϊρία και Ρίο Άβε, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη νίκη και το τρίποντο, όντας καλύτεροι από τους παίκτες της Ουνιάο.

Στο στείρο 0-0 έμειναν η Μπελενένσες με την επίσης αδιάφορη Σετουμπάλ σε ένα παιχνίδι-αγγαρεία κια για τους δύο αντιπάλους.

Την ήττα γνώρισε η Πεναφιέλ, από ττην ελλιπέστατη Ζιλ Βιθέντε, σε ένα ακόμα αδιάφορο παιχνίδι.

Φαβορί είναι η Μπράγκα στην έδρα της Μορεϊρένσε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν εξασφαλίσει το Ουέφα και να κρυφοκοιτάζουν προς το Τσάμπιονς Λίγκ.

Ισόπαλες ανεδείχθησαν Μπέιρα Μαρ και Γκιμαράες σε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλά γκολ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Εστορίλ-Μαριτίμο 0-1
(88' Μαρτσίνιο)

Λεϊρία-Ρίο Άβε 0-3
(7' Εβάνδρο, 35' Γιούνας, 70' Σέζαρ)

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες 2-2
(79' Ρούι Λίμα, 88' Τινίνιο-8' Ρομέου, 11' Σίλβα)

Μπελένενσες-Σετουμπάλ 0-0

Πεναφιέλ-Ζιλ Βιθέντε 1-3
(7' Ουέσλι-37' Καρνέιρο, 52' Ναντίνιο, 83' Γκρέγκορι)

Μορεϊρένσε-Μπράγκα

Μποαβίστα-Μπενφίκα

Πόρτο-Ακαδέμικα

Σπόρτινγκ-Νασιονάλ

Η βαθμολογία (σε 34 αγώνες)

Μπενφίκα 64
Πόρτο 61
Σπόρτινγκ 61
Μπράγκα 58
Γκιμαράες 56
Μποαβίστα 49
Μαρίτιμο 49
Ρίο Άβε 47
Μπελενένσες 46
Σετουμπάλ 44
Πεναφιέλ 43
Ζιλ Βιθέντε 40
Νασιονάλ 38
Λεϊρία 38
Ακαδέμικα 37
Μορεϊρένσε 31
Εστορίλ 30
Μπέιρα Μαρ 29



Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube