Η αναμέτρηση μεταξύ της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα, Πόρτο, και της τέταρτης, Λεϊσόες, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Superliga. Οι «δράκοι» ηττήθηκαν με 1-0 από τη Ντιναμό Κιέβου, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι «ήρωες της θάλασσας» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπενφίκα. Οι πρωταθλητές θα αγωνιστούν χωρίς τους Φουσίλε και Ραμπιόλα. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν στους Νούνο Σίλβα, Καστανιέιρα, ενώ αμφίβολος ήταν ο Ουέσλεϊ.

Σημαντικός θεωρείται, επίσης, ο αγώνας της πέμπτης της βαθμολογίας, Μπενφίκα, κόντρα στην έβδομη, Ναβάλ. Οι «αετοί» έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπελενένσες. Η επόμενη (στις 27 Νοεμβρίου) αντίπαλος του Ολυμπιακού στη δεύτερη την τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ρούμπεν Αμορίμ.

Τέλος, η έκτη της κατάταξης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, φιλοξενείται από την 14η, Πάκος Φερέιρα. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 1-0 στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, για την τρίτη αγωνιστική του Champions League. Οι «κάστορες» ηττήθηκαν από τη Ρίο Άβε με 3-2. Απών για τους γηπεδούχους θα είναι ο Αντρέ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάουλο Σόουζα. Ο Πάουλο Μπέντο καταστρώνει χωρίς τον Μάρκο Κανέιρα τα πλάνα του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 24/10/08

Τροφένσε-Ακαδέμικα 0-0

Σάββατο 25/10/08

Μπελενένσες-Γκιμαράες (20:30)
Πόρτο-Λεϊσόες (23:00)

Κυριακή 26/10/08 (18:00)

Μαρίτιμο-Ρίο Άβε
Νασιονάλ-Σετούμπαλ
Μπενφίκα-Ναβάλ (21:00)
Πάκος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (23:00)

Δευτέρα 27/10/08

Μπράγκα-Αμαδόρα (21:45)

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 02/11/08 (18:00)

Ακαδέμικα-Μπράγκα
Αμαδόρα-Μπελενένσες
Γκιμαράες-Μπενφίκα
Λεϊσόες-Πάκος Φερέιρα
Μαρίτιμο-Νασιονάλ
Ναβάλ-Πόρτο
Ρίο Άβε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σετούμπαλ-Τροφένσε

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube