Εθνικό… θέμα προέκυψε στην Κίνα με τον Γιάο Μινγκ. Δημοσίευμα εφημερίδας της χώρας ανέφερε ότι ο γίγαντας των 229 εκατοστών αποφάσισε να μην ενισχύσει ξανά την εθνική ομάδα της χώρας του, προκειμένου να είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τους Χιούστον Ρόκετς και να έχει ελεύθερα για ξεκούραση τα καλοκαίρια του.

Η κινεζική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης δηλώνει άγνοια για το θέμα, ενώ ο μάνατζερ του 28χρονου άσου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της πηγής. «Ποτέ δεν άκουσα από τον Γιάο ότι θέλει να σταματήσει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα. Έχει αποδείξει ότι είναι αφοσιωμένος σε αυτή και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έστω και αν προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό. Νομίζω πως το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα», τόνισε ο Λου Χάο.

Ο ίδιος ο Γιάο είχε δηλώσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ότι «… είχα λάβει μέρος στη διοργάνωση του Σίδνεϊ, της Αθήνας και τώρα θα αγωνιστώ στην πατρίδα μου. Νομίζω πως είναι αρκετά. Γιατί να λάβω μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012;», ήταν τα λόγια του, αν και μετά το πέρας των Αγώνων είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube