Λόγω των επικείμενων δυο αγώνων της εθνικής Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων Κάρλος Κεϊρόζ, θα συναντηθεί με τους πρώην «δικούς του» στη Μάντσεστερ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νάνι. Έτσι, ο Κεϊρόζ, αποκάλυψε ότι οι αναμνήσεις από τη θητεία του στους «κόκκινους διάβολους» είναι νωπές, αλλά πολύ ευχάριστες…

Ο Κεϊρόζ πέρασε πέντε χρόνια στους πρωταθλητές Αγγλίας, τη σεζόν 02-΄03 και στο διάστημα 2004-2008, με την ενδιάμεση σεζόν, να την περνά ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 55χρονος έφυγε την περυσινή σεζόν από τη Μάντσεστερ, βοηθώντας, από την πλευρά του, όσο χρειάστηκε στο εντυπωσιακό «νταμπλ» των παικτών του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πλέον, βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, της οποίας τις τύχες έχει αναλάβει, ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ, θέλοντας φυσικά να την οδηγήσει στα γήπεδα της Ν. Αφρικής το 2010, με στόχο μια νέα επιτυχία.

Μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Μάντσεστερ, (MUTV), ο πρώην βοηθός του Φέργκιουσον δήλωσε πως: «Είναι αδύνατο, περνώντας πέντε χρόνια στην ομάδα να ξεχάσω τις όποιες εμπειρίες βίωσα εκεί. Δε θα ξεχάσω ποτέ την άψογη συνεργασία μου με τους παίκτες, τον προπονητή, το τεχνικό επιτελείο, αλλά, ιδιαίτερα, δε θα ξεχάσω ποτέ τους οπαδούς».

«Ήταν δύσκολο να απορρίψω την ευκαιρία να γίνω προπονητής της χώρας μου. Έφυγα από την Πορτογαλία το 1993, ενώ η αρχική μου απόφαση ήταν να λέιψω για έξι μήνες… Έπειτα από 15 χρόνια, δεν είχα γυρίσει ακόμα…».

Στη συνέχεια, ο Κεϊρόζ αποκάλυψε ότι σκεφτόταν την απόφαση που θα έπαιρνε για πολύ καιρό, εξετάζοντας έτσι τα "συν" και τα "πλην" που θα είχε η όποια επιλογή του, προσθέτοντας πως: «Έπειτα από πέντε χρόνια στην Αγγλία, η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε να αναλάβω την εθνική Πορτογαλίας, ήταν μια ανάμειξη δυο πραγμάτων. Πρώτον, ότι είναι πολύ δύσκολο να απορρίψεις πρόταση από την εθνική ομάδα της χώρας σου και δεύτερον το ότι θα ήμουν πάλι κοντά στην οικογένειά μου και τους φίλους μου. Αυτά τα δύο έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση».

Τέλος, ο «μέντορας» των Φίγκο, Ζοάο Πίντο, Ζόρζε Κόστα, Φερνάντο Κόουτο και όχι μόνο, έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι το κεφάλαιο "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ" δεν έχει κλείσει για αυτόν. «Από την άλλη πλευρά, είχα πολλούς λόγους για να μείνω. Για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότεροι λόγοι θα με οδηγούσαν στο να μείνω. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Δεν είπα καν αντίο όταν έφυγα από τη Γιουνάιτεντ, γιατί για εμένα δεν ήταν αντίο! Αυτή η ομάδα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πάντα θα νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων για όλους…».

Επιμέλεια: Θάνος Στεφανίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube