Μπορεί το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία να βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει και η αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο, όμως αυτό δεν εμποδίζει τις ομάδες να κάνουν τις κινήσεις τους στο προπονητικό μέτωπο. Στη Μπενφίκα, η οποία διεκδικεί το νταμπλ (σ.σ. θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο την Σετουμπάλ), ο Τζιοβάνι Τραπατόνι εμφανίζεται έτοιμος να αποχωρήσει από τον πάγκο των «αετών» και να επιστρέψει στην Ιταλία. «Υπάρχει νοσταλγία για την πατρίδα» δήλωσε ο 66χρονος τεχνικός στη «Gazzetta dello Sport». «Θα επέστρεφα και σε δεύτερης ποιότητας ομάδα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θα υπήρχε μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Από την πλευρά της η Μποαβίστα φρόντισε να τακτοποιήσει νωρίς την προπονητική της εκκρεμότητα. Έτσι, αποφασίστηκε ότι για τις δύο επόμενες σεζόν στον πάγκο της θα κάθεται ο 41χρονος Κάρλος Μπρίτο, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή προπονητής της Ρίο Αβε. η διοίκηση του συλλόγου του Οπόρτο ανακοίνωσε την πρόσληψη του μέσω της ιστοσελίδας της, «με συμβόλαιο για τις περιόδους 2005-06 και 2006-07. Ο προπονητής και η ομάδα συνεργατών του θα παρουσιαστούν επίσημα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Μπορεί λοιπόν ο Κάρλος Μπρίτο να έφυγε για τη Μποαβίστα, ωστόσο η διοίκηση της Ρίο Αβε φρόντισε να καλύψει άμεσα το κενό που δημιουργήθηκε στην τεχνική ηγεσία της, αντικαθιστώντας τον με τον Αντόνιο Σόουζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σόουζα, ο οποίος έχει ξαναεργαστεί για αρκετά χρόνια στη Μπέιρα Μαρ, ήταν... άνεργος στη φετινή σεζόν.


Επιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube