Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ψάχνει η Μπενφίκα κόντρα στην Πάκος Φερέιρα, σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική της Superliga. Οι «αετοί» δεν έχουν ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους, καθώς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ντέρμπι με την Πόρτο. Τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) πήραν και οι γηπεδούχοι στην έδρα της Μπελενένσες. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Κατσουράνη (τιμωρημένος από κάρτες) και Νταμπάο (τραυματίας), ενώ οι Ρικάρντο και Αντρέ Πίντο είναι αμφίβολοι για την ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο.

Από εκεί και πέρα, εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Πόρτο, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρίο Άβε. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 3-1 της Φενερμπαχτσέ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, ενώ οι νεοφώτιστοι ηττήθηκαν στην έδρα της Ακαδέμικα με 1-0, την προηγούμενη αγωνιστική. Οι «δράκοι» δεν θα έχουν τον Ραμπιόλα στη διάθεσή τους.

Τέλος, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοξενεί την Μπελενένσες στο ντέρμπι της πόλης και είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Χωρίς προβλήματα οι δύο ομάδες.

Τι έκαναν στην Ευρώπη

• Η Πόρτο νίκησε εντός έδρας τη Φενερμπαχτσέ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ηττήθηκε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 3-1 για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

• Η Μπενφίκα ηττήθηκε με 3-2 στην έδρα της Νάπολι, η Γκιμαράες γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Πόρτσμουθ με 2-0, η Μαρίτιμο έχασε με 1-0 στην έδρα της από τη Βαλένθια και η Μπράγκα νίκησε εύκολα τη Αρτμέντια με 3-0, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 20/09/08

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες (22:30)

Κυριακή 21/09/08

Ακαντέμικα-Σετούμπαλ (18:00)
Aμαδόρα-Μαρίτιμο (18:00)
Λεισόες-Μπράγκα (18:00)
Ναβάλ-Τροφένσε (18:00)
Ρίο Αβε-Πόρτο (18:00)

Κυριακή 21/09/08

Γκιμαράες-Νασιονάλ
Πάκος Φερέιρα-Μπενφίκα

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 31/08/08 (18:00)

Μπελενένσες-Λεϊσόες
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πόρτο-Πάκος Φερέιρα
Μαρίτιμο-Ακαδέμικα
Νασιονάλ-Αμαδόρα
Μπράγκα-Ναβάλ
Τροφένσε-Γκιμαράες
Σετούμπαλ-Ρίο Άβε

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube