Στην 33η αγωνιστική της SuperLiga, ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο ντέρμπι Μπενφίκα-Σπόρτινγκ. Μπράγκα και Πόρτο έχουν εύκολες αποστολές, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι βαθμολογικά αδιάφορα.


Το ματς της αγωνιστικής

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ

Πολύ μεγάλο ντέρμπι στο «Νόβο Λουζ», που ενδεχομένως θα κρίνει πολλά στην υπόθεση-τίτλος. Η Σπόρτινγκ παίζει για δύο αποτελέσματα, νίκη και ισοπαλία, αφού είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο (2-1). Επομένως οι γηπεδούχοι του Τραπατόνι θέλουν μόνο τη νίκη, αν και η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη. Για τους «λουζιτανούς» επιστρέφουν οι Λουιζάο και Νούνο Γκόμεζ, αντίθετα αμφίβολος είναι ο Μανουέλ Φερνάντεζ. Τα «λιοντάρια» θα αγωνιστούν χωρίς τον μεγάλο τους σκόρερ, Βραζιλιάνο Λιέντσον ο οποίος είναι τιμωρημένος, ενώ τραυματίας είναι και ο Κάρλος Μάρτινς. Αντίθετα επιστρέφει για την ομάδα του Πεσέιρο ο Ρούι Ζόρζε.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, η Ακαδέμικα αντιμετωπίζει την Μορεϊρένσε που θυμίζει εγκαταλελειμμένο πλοίο που βουλιάζει.

Γκιμαράες και Μποαβίστα θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία και θα δώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι γηπεδούχοι θα ενισχυθούν με τους Μορένο, Λουίς Μάριο και Σίλβα. Αντίθετα πολλά είναι τα προβλήματα στην Μποαβίστα κυρίως εκ των έσω (βεντέτες και συγκρούσεις μεταξύ παικτών στις προπονήσεις).

Η Ζιλ Βιθέντε αντιμετωπίζει τη δυνατή Μπελενένσες. Επιστρέφουν στη φιλοξενούμενη οι πέντε παραβάτες του εσωτερικού κανονισμού και την καθιστούν φαβορί της αναμέτρησης.

Αδιάφορο παιχνίδι στα νησιά Μαδέιρος, με την Μαρίτιμο να υποδέχεται την Ουνιάο Λεϊρία, η οποία μοιάζει να θέλει πιο πολύ τη νίκη.

Εύκολο μοιάζει το έργο της Νασιονάλ, απέναντι στην, με πολλά αγωνιστικές απουσίες, Πεναφιέλ.

Η Σετουμπάλ υποδέχεται την Εστορίλ που ψάχνει για το θαύμα της παραμονής. Πάντως οι φιλοξενούμενο9ι θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη, για να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Ζιλ Βιθέντε.

Η Μπράγκα, αντιμετωπίζει την ήδη υποβιβασμένη Μπέιρα Μαρ και λογικά θα έχει εύκολο έργο. Πάντως οι γηπεδούχοι μοιάζουν να μην «καίγονται» και τόσο πολύ για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Η Πόρτο του Κουσέιρο θέλει μόνο τη νίκη απέναντι την Ρίο Άβε και να εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιστρέφουν οι Μανίς και Νούνο Βαλέντε, απών οι τιμωρημένοι Κουαρέσμα και Λουίς Φαμπιάνο και ο τραυματίας Κοστίνια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Ακαδέμικα-Μορεϊρένσε
Γκιμαράες-Μποαβίστα
Ζιλ Βιθέντε-Μπελενένσες
Μαρίτιμο-Λεϊρία
Νασιονάλ-Πεναφιέλ
Σετούμπαλ-Εστορίλ
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ
Ρίο Άβε-Πόρτο

Η βαθμολογία (σε 32 αγώνες)

Σπόρτινγκ 61
Μπενφίκα 61
Πόρτο 58
Μπράγκα 57
Γκιμαράες 50
Μποαβίστα 49
Μπελενένσες 45
Ρίο Άβε 44
Μαρίτιμο 43
Σετουμπάλ 42
Πεναφιέλ 40
Νασιονάλ 38
Λεϊρία 38
Ακαδέμικα 37
Ζιλ Βιθέντε 34
Εστορίλ 29
Μπέιρα Μαρ 28
Μορεϊρένσε 28


Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube