Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής για την «αλμπισελέστε», που από σήμερα ψάχνει για το νέο της προπονητή. Ο Σέρχιο Ερνάντεζ ανακοίνωσε ότι ο κύκλος του στον πάγκο της ομάδας έκλεισε και μάλιστα με επιτυχία και δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Χρειάζομαι χρόνο για να ξεκουραστώ. Είμαι ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα και το κουράγιο που έδειξαν οι παίκτες μου», ήταν τα λόγια του Ερνάντεζ εξηγώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τους λόγους της απόφασής του μετά από τόσο μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να προτείνει στην ομοσπονδία της χώρας τον καταλληλότερο αντικαταστάτη του που δεν είναι άλλος, κατά τη γνώμη του Ερνάντεζ, από τον βοηθό του, Χούλιο Λάμας. «Μακάρι ο Χούλιο να είναι ο αντικαταστάτης μου γιατί είναι σπουδαίος τεχνικός…», δήλωσε.

Ο Ερνάντζε άνοιξε έτσι τον χορό των αποχωρήσεων από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής και ο επόμενος υποψήφιος ενδέχεται να «πονέσει» περισσότερο τους φίλους του μπάσκετ στη «χώρα του Τανγκό» και όχι μόνο. Ο Μανού Τζινόμπιλι, στα 31 του πλέον, έχει πει αρκετές φορές, σε ανύποπτο χρόνο, ότι σκέφτεται να σταματήσει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα και ίσως μαζί με την αυλαία των Αγώνων του Πεκίνου, να γράφτηκε και ο επίλογος μία τεράστιας καριέρας σε επίπεδο εθνικών ομάδων…

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube