Όταν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες έχεις κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, λογικό είναι να μην είναι ευχαριστημένος με το ίδιο και ο στόχος σου να είναι το χρυσό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που πέρασε στον τελικό της κατηγορίας +80 κιλών του τάεκβοντο και δηλώνει πανευτυχής ότι θέλει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Τώρα θέλω το χρυσό! Υπάρχει μεγάλη ένταση, αλλά και μεγάλη χαρά που για δεύτερο διαδοχικό Ολυμπιακό τουρνουά βρίσκομαι σε τόσο μεγάλο επίπεδο και θα πάρω μετάλλιο. Στον τελικό θα δώσω ψυχή και σώμα» , δήλωσε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και δεν ξέχασε τον προπονητή του Κώστα Τζιδημόπουλος στον οποίο και το αφιέρωσε.

Όταν ζητήθηκε από τον Νικολαΐδη να σχολιάσει τη νίκη στην... εκπνοή, είπε χαρακτηριστικά: «Μιμήθηκα και εγώ τα κατορθώματα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ» είπε ο Έλληνας αθλητής όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η νίκη κρίθηκε στο νήμα.

«Θα έπρεπε να το έχουμε πάρει πιο εύκολα, αλλά δεν μας έδωσε ο διαιτητής κάποια σημεία», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο Κώστας Τζιδημόπουλος, ο οποίος με τη λήξη του αγώνα φώναζε «ο επόμενος, ο επόμενος», ενδεικτικό της πίστης του στον αθλητή που προπονεί και της ανεβασμένης του ψυχολογίας.

Επιμέλεια: Μαρία Ζιώβα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube