Τη μεγαλύτερη νίκη της, στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης του αντίστοιχου προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ του 2009, σημείωσε η Σερβία. Η ανανεωμένη ομάδα του Ντόυσαν Ιβκοβιτς κέρδισε εκτός έδρας την Ιταλία με 78-64, στην πρεμιέρα του γκρουπ και έδειξε πως είναι έτοιμη ξανά για μεγάλα πράγματα. Αντίθετα, οι «ατζούρι» θα χρειαστούν δουλειά για να διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση. Οι οκτώ φορές πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το προβάδισμα στα τρία, εκ των τεσσάρων δεκάλεπτων της αναμέτρησης και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βούγιανιτς και Βελίτσκοβιτς, που σημείωσαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα του Κάρλος Ρεκαλκάτι ξεχώρισε ο Μορντέντε, με 18 πόντους.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βουλγαρία κέρδισε, στην έδρα της, την Ουγγαρία με 89-71 και πήρε τους δύο πρώτους της βαθμούς. Οι γείτονές μας πήραν τη διαφορά που χρειάστηκαν στην πρώτη και στην τέταρτη περίοδο και κέρδισαν δίκαια την αναμέτρηση. Κορυφαίοι των Βαλκάνιων οι Τζάαμπερ, Βιντένοφ και Ιβάνοφ, με 23, 15 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από τους Μαγυάρους, ξεχώρισε ο Σίτκου με 15 πόντους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube