Η υπόθεση της Φανής Χαλκιά έχει επιφέρει μια αναστάτωση και στην ΕΟΕ και στην ελληνική αποστολή, που βρίσκεται στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι φήμες πως ο αρχηγός της, Ισίδωρος Κόυβελος, κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΟΕ για την υπόθεση της «χρυσής» Ολυμπιονίκου της Αθήνας στα 400 μέτρα με εμπόδια, ανάγκασε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εκδώσει ανακοίνωση την Τετάρτη, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Σχετικώς, με σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Πεκίνο, κ. Ισίδωρος Κούβελος, εκλήθη σε απολογία από τη ΔΟΕ, διευκρινίζουμε ότι στερούνται σοβαρότητας και επιεικώς ανήκουν στη ‘σφαίρα’ της φαντασίας. Όσον αφορά στο θέμα της Ελληνίδας αθλήτριας Φανής Χαλκιά, ο κ. Κούβελος, απλά παρευρέθη στην ακροαματική διαδικασία της Πειθαρχικής Επιτροπής, ως όφειλε, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Για δε το θέμα της ταξιθέτριας της FINA και τον ανάρμοστο τρόπο που φέρθηκε σε τρία μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θεωρούμε ότι είναι ανάξιο σχολιασμού».

Πάντως, όσον αφορά το παραπάνω περιστατικό, η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στιβου κατηγορεί τον κ. Κούβελο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής κατηγορείται για επίθεση στη Μαρσέλα Σάξλουντ, υπεύθυνη πρωτοκόλλου της FINA, την οποία ανάγκασε να "ξεσπάσει" σε κλάματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας". Μάλιστα, η FINA έστιλε επιστολή στη ΔΟΕ και στην ΕΟΕ, ώστε να λάβουν μέτρα για το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται, η φασαρία προέκυψε, όταν, στις 12 του μήνα, απαγορεύτηκε στον κ. Κούβελο η είσοδος στην εξέδρα των επισήμων.

Στο έγγραφο που εστάλη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και κοινοποιήθηκε στην ΔΟΕ αναφέρεται ακόμη ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος, είπε:"Τι είναι η FINA", "Η FINA δεν είναι τίποτα".

Ακόμη επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά που έκανε την κ. Σάξλουντ να "ξεσπάσει" σε κλάματα δε συνάδει με το Ολυμπιακό Ιδεώδες και συμπληρώνει πως: "Προτρέπουμε τη ΔΟΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην αμαυρώσει ξανά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε να δυσφημήσει άλλη φορά το άθλημά μας και τη FINA".

Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος Κούβελος φέρεται να έδωσε γραπτές εξηγήσεις για το περιστατικό την περασμένη Κυριακή και να ισχυρίστηκε ότι η κ. Σάξλουντ υπερέβαλλε στην εξιστόρηση των γεγονότων και πως ουδέποτε ο ίδιος είπε τις συγκεκριμένες φράσεις που του αποδίδονται.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube