Αρκετά στεναχωρημένος, όπως ήταν λογικό, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στη μικτή ζώνη, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Αργεντινής – Ελλάδας, για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των ανδρών. Ο Έλληνας φόργουορντ στάθηκε στον τρόπο, με τον οποίο κρίθηκε το παιχνίδι, αλλά και στα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι διεθνείς. Ο Κώστας Τσαρτσαρής αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι υπάρχει το κατάλληλο ταλέντο, ενώ οι Κάρλος Ντελφίνο, Μανού Τζινόμπιλι και Λουίς Σκόλα "έβγαλαν το καπέλο" στην Εθνική του Παναγιώτη Γιαννάκη, τόσο για το πολύ καλό παιχνίδι, που κρίθηκε στο σουτ, όσο και για το πολύ καλό σκάουτινγκ που είχαν κάνει οι Έλληνες στους Αργεντίνους.

«Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μετά από αυτά. Τι να πεις, όταν έχεις χάσει και, μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο. Όταν κάνεις λάθη, τέτοια που να δίνεις εύκολους πόντους στους αντιπάλους», τόνισε ο Βασιλόπουλος.

Όσο για το που κρίθηκε το παιχνίδι, είπε πως: «Η Αργεντινή είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλους παίκτες. Θεωρώ ότι αν παίζαμε όπως ξέρουμε, ίσως, να κερδίζαμε».

Ερωτηθείς για τη "γεύση" που του αφήνει ο αποκλεισμός, απάντησε πως η θέση που κατέλαβε η Εθνική στο τουρνουά δεν είναι και αυτή που άξιζε πραγματικά. «Η Εθνική άξιζε κάτι παραπάνω. Είχε το ταλέντο που απαιτείται, για να πάει πιο ψηλά».

Στο τελευταίο σουτ του Σπανούλη αρκετοί πετάχτηκαν πάνω για να πανηγυρίσουν, θεωρώντας πως θα μπει, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Το ίδιο πίστεψε και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού. «Πίστεψα ότι θα το έβαζε ο Βασίλης. Έχουν μπει πολλά παρόμοια σουτ, αλλά αυτό δεν μπήκε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό».

Τσαρτσαρής: «Πικρή "γεύση", αλλά στο μέλλον θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Μονολεκτική η απάντηση του Κώστα Τσαρτσαρή στην ερώτηση για το τι "γεύση" του αφήνει ο αποκλεισμός (πικρή). Ο Έλληνας παίκτης δεν κρύφτηκε πίσω από το… δάχτυλό του, ανέφερε τους στόχους που είχαν τεθεί πριν το τουρνουά και, οι οποίοι δεν επετεύχθησαν, αλλά τόνισε πως υπάρχει μέλλον σε αυτήν την ομάδα.

«Τι γεύση μας αφήνει; Πικρή. Ας τα πούμε τα πράγματα ως έχουν. Είχαμε ως στόχο την τετράδα. Κάναμε ένα πολύ καλό Προολυμπιακό και έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ας μην κρυβόμαστε. Τελοσπάντων, το αποτέλεσμα μετράει», τόνισε ο Τσαρτσαρής.

Όσο για το τι έφταιξε: «Η Αργεντινή έχει 6-7 πρωτοκλασάτους παίκτες. Για παράδειγμα, ο Τζινόμπιλι πήρε πάνω του κάποιες φάσεις, κάποια σουτ και τα έβαλε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Ειδικά, στο μπάσκετ. Ένα λάθος, ένα ριμπάουντ να χάσεις, φτάνεις εδώ».

Τελικά, σύμφωνα με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού, η πορεία της Εθνικής στο Ολυμπιακό τουρνουά κρίνεται ανεπιτυχής, αλλά υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα. «Αφού δε φτάσαμε εκεί που θέλαμε, τότε μία λέξη ταιριάζει στην πορεία μας, η αποτυχία. Ωστόσο, είμαστε μια μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Επαναλαμβάνω, είμαστε μεγάλη ομάδα και στο μέλλον θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Τζινόμπιλι: «Είμαστε πολύ κουρασμένοι και χαρούμενοι»

Αρκετά κουρασμένος εμφανίστηκε ο Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος επεσήμανε την ομοιότητα του παιχνιδιού των δύο ομάδων, ενώ τόνισε πως η αντίδραση της ομάδας του ήταν καλή και, παρά την αρκετή κούραση, είναι όλοι χαρούμενοι για την επιτυχία.

«Ήταν λογικό να συμβεί και συνέβη. Είμαστε παρόμοιες ομάδες. Ξέραμε ότι θα κατέληγε εκεί ο αγώνας και, επειδή έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, θα πήγαινε στο σουτ», ήταν τα πρώτα λόγια του Τζινόμπιλι.

Για το πώς νιώθει μετά το τέλος του αγώνα: «Νικήσαμε, αλλά είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι και, κατόπιν, χαρούμενοι. Μας "σκότωσαν" στον αγώνα τα δύο τρίποντα των Ζήση και Φώτση. Αντιδράσαμε καλά, δεν μπήκε το σουτ, νικήσαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Όσον αφορά το παιχνίδι του ημιτελικού κόντρα στις ΗΠΑ, τόνισε πως θα είναι πιο δύσκολο τώρα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους: «Είναι αρκετά δύσκολο να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Πλέον, οι ΗΠΑ παίζουν με περισσότερη ταπεινότητα και ξέρουν τι θέλουν από έναν αγώνα».

Ντελφίνο: «Μας είχαν διαβάσει αρκετά καλά»

Στο πολύ καλό «σκάουτινγκ» της Ελλάδας στάθηκε ο Κάρλος Ντελφίνο. Ο Αργεντινός φόργουορντ τόνισε ότι η Εθνική "μπλόκαρε" τα ατού της Αργεντινής αλλά, τελικά, η "μπιανκοσελέστε" βρήκε τους τρόπους να τα καταφέρει.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έκαναν ένα πολύ καλό «σκάουτινγκ». Μας είχαν διαβάσει πολύ καλά και γνώριζαν το παιχνίδι μας στο ένας εναντίον ενός, στο οποίο μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Έκοψαν σε μεγάλο βαθμό και τις διεισδύσεις των Πριτζιόνι και Σκόλα», τόνισε ο Ντελφίνο.

Ο Αργεντινός φόργουορντ ήταν, ίσως, ο καλύτερος του αγώνα, καθώς «εκτέλεσε» την Εθνική μας και, ο ίδιος, υποστηρίζει ότι ήταν λογικό, λόγω της τροπής που πήρε ο αγώνας. «Το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μου. Η Ελλάδα πρέσαρε πολύ καλά μέσα στο καλάθι και ήταν λογικό να βγουν πολλά τρίποντα, καθώς μας ανάγκασαν να παίξουμε μακριά από τη ρακέτα. Αυτά μπήκαν, χάρη στις προσωπικές ενέργειες και του Τζινόμπιλι και νικήσαμε».

Σκόλα: «Η Ελλάδα έπαιξε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι»

Με τη φράση: «Η Ελλάδα έπαιξε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Λουίς Σκόλα και αυτό λέει πολλά για την Εθνική. Όπως είπε ήταν ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι και, όσον αφορά το χαμένο σουτ, τόνισε πως αυτή είναι η μοίρα του μπάσκετ.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Ελλάδα έπαιξε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Ωστόσο, ήταν κάτι, το οποίο είχαμε προβλέψει. Άλλες φορές μπαίνει, άλλες όχι. Αυτή είναι η μοίρα του μπάσκετ. Μας είχε τύχει κι εμάς, πριν από δύο χρόνια, αλλά το σουτ του Τζινόμπιλι δεν είχε μπει. Έτσι είναι αυτά», δήλωσε ο Σκόλα.

Όσον αφορά τον ημιτελικό κόντρα στις ΗΠΑ, η απάντηση του ήταν μονολεκτική: «Θα προσπαθήσουμε».

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube