Οι Ολυμπιακού Αγώνες του Πεκίνου αποτέλεσαν παρελθόν πριν καν ξεκινήσουν για την Φανή Χαλκιά και πλέον από την Λάρισα στην οποία και βρίσκεται, δηλώνει στην εφημερίδα «Ελευθερία»: «Έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχα γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι ώστε να... "αυτοκτονήσω" αθλητικά αλλά και να ατιμάσω τη χώρα μου και την πόλη μου».

«Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή αν δεν πάρω τα στοιχεία στα χέρια μου. Μόλις τα πάρω θα μπορώ να μιλήσω. Ό ,τι και να πω τώρα δεν θα είναι τεκμηριωμένο», συμπλήρωσε ενώ περιέγραψε την στιγμή που της ανακοινώθηκε από τον Ισίδωρο Κούβελο το αποτέλεσμα του ελέγχου.

«Με φώναξε ο αρχηγός της αποστολής κ. Κούβελος και μου το ανακοίνωσε. Εγώ νόμιζα ότι έκανε μπλακ χιούμορ και επί πέντε λεπτά του έλεγα: "Αρχηγέ, αύριο τρέχω δεν είναι ώρα για αστεία". Εκείνος μου είπε ότι είναι αλήθεια. Πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εθελοντικά μετέχω σε πρόγραμμα της WADA για ελέγχους 365 μέρες το χρόνο. Λέω πού βρίσκομαι, πού είμαι, τι κάνω. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να προσπαθήσω να "κλέψω". Ο αθλητισμός είναι να αγωνίζεσαι».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube