Οι δύο Ελληνίδες «γοργόνες», Εύη Μακρυγιάννη και Δέσποινα Σολωμού, πήραν τελικά την 10η θέση στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης αλλά είχαν αρκετά παράπονα από την κριτική επιτροπή… «Δεν γίνεται να είμαστε εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς team manager, χωρίς κάποιον να μας υποστηρίξει όταν συντελείται η αδικία», τα λόγια της προπονήτριας των κοριτσιών, Νάστιας Γκούτσεβα.

«Δεν έχουμε υποστήριξη. Εδώ στο Πεκίνο είμαστε τρεις γυναίκες, μόνες, παντού. Σίγουρα μας ικανοποιεί ότι εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά νιώθουμε ότι δεν μας στηρίζουν. Ξυπνάμε κάθε μέρα στις 6 για προπόνηση και τελειώνουμε στις 8 το βράδυ. Όλα αυτά πάνε στράφι... Αν είχαμε υποστήριξη, θα τα είχαμε καταφέρει καλύτερα από τη δέκατη θέση», συμπλήρωσε η ίδια ενώ η Εύη Μακρυγιάννη στάθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν: «Είμαστε μαζί με την Δέσποινα από τις αρχές του 2007. Μόλις 1,5 χρόνο δηλαδή. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συγχρονιστείς με τον παρτενέρ σου, εκτός κι αν είσαι πολλά χρόνια μαζί του ή αν είστε δίδυμες», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Σήμερα τους δώσαμε το δικαίωμα, γιατί κάναμε κάποια μικρά λαθάκια. Χθες τα κορίτσια ήταν καλύτερα, σήμερα λίγο ασυγχρόνιστα. Τα παραπονά μας είναι πολύ έντονα και έχουν να κάνουν με τους προκριματικούς. Γενικά, το πάνελ που βαθμολογούσε το καλλιτεχνικό μέρος, ήταν ό,τι χειρότερο για εμάς. Όλοι κάνουν λάθη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Είναι τεράστια η απογοήτευσή μας που δεν μπήκαμε στην οκτάδα», επισήμανε η Γκούτσεβα η οποία κλείνοντας έκανε τα παράπονά της και έστειλε το δικό της μήνυμα για το μέλλον προς κάθε αρμόδιο φορέα. «Δεν γίνεται να είμαστε εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς team manager, χωρίς κάποιον να μας υποστηρίξει όταν συντελείται η αδικία. Για οποιοδήποτε διαδικαστικό ζήτημα προκύψει, είμαι αναγκασμένη να τρέξω εγώ, η προπονήτρια της ομάδας. Μονίμως βρίσκουμε μπροστά μας έναν τοίχο κι αν δεν μας βοηθήσουν δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα στο μέλλον».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube