Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο έπταθλο, η Ουκρανή Λουντμίλα Μπλόνσκα, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, κάτι που επιβεβαίωσε και η ΔΟΕ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η εκτελεστική της επιτροπή, ώστε να αποφασίσει την αποβολή της από τους Αγώνες. Η απόφαση θα βγει πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, καθώς η Μπλόνσκα έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στον τελικό του μήκους που θα γίνει την Παρασκευή.

Η Διεθνής επιτροπή ενήργησε άμεσα και αφού πρώτα της ζητήθηκε να επιστρέψει το μετάλλιο στη συνέχεια αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό Χωρίο. Το αργυρό μετάλλιο στο έπταθλο θα πάρει τώρα η Αμερικανίδα Ιλέας Φοντέν και το χάλκινο η Ρωσίδα Τατιάνα Τσερνόβα.

Η ΔΟΕ αναμένεται να ακυρώσει από το έπταθλο την αθλήτρια από την Ουκρανία. Συνεπώς, το μετάλλιο θα πάρει η Αμερικανίδα Ιλέας Φοντέν, που είχε κατακτήσει το χάλκινο, το οποίο πλέον θα πάρει η Ρωσίδα Τατιάνα Τσερνόβα, που είχε βγει τέταρτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύεται απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό της Μπλόνσκα, αφού και το 2003 είχε βρεθεί θετική σε ανάλογο έλεγχο. Μάλιστα τότε της είχε επιβληθεί διετής αποκλεισμός και έτσι το νέο της ατόπημα θεωρείται υποτροπή που μπορεί να επιφέρει μέχρι και ισόβιο αποκλεισμό για την Ουκρανή πρωταθλήτρια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube